KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Stiže tamo gdje ima Rusa: Mix Markt ušao na srpsko tržište

Njemački lanac supermarketa je specijalizovan za proizvode sa tržišta istočne Evrope, prije svega ruske

Stiže tamo gdje ima Rusa: Mix Markt ušao na srpsko tržište

Njemački maloprodajni lanac Mix Markt dolazi u Srbiju, a kao glavni razlog ove ekspanzije navode veliki broj Rusa koji se naselio u proteklim godinama. Zvanično otvaranje prvih maloprodaja najavljeno je za 29. april, a prve tri će se nalaziti u Beogradu i u Novom Sadu, pišu srbijanski mediji.

Njemački lanac supermarketa je specijalizovan za proizvode sa tržišta istočne Evrope, prije svega ruske, ali i ukrajinske, gruzijske, baltičke, poljske, turske, balkanske.

- Otvaranjem novih prodavnica u Srbiji, Mix Markt pokazuje posvećenost širenju prisustva na globalnom tržištu i pružanju boljih uslova kupcima za udobnu i prijatnu kupovinu. Ovaj potez takođe govori o povjerenju u ekonomiju Srbije i potencijalu za rast potrošačke tražnje u zemlji, saopštio je Mix Markt.

Do sada je u regionu ovaj lanac bio prisutan u Crnoj Gori, gdje su Rusi ranije držali do 70.000 nekretnina i često ljetovali. U Crnoj Gori imaju devet poslovnica, u Bugarskoj tri, a u Sloveniji jednu.

Ukupno, ovaj lanac ima 181 prodavnicu u Njemačkoj i još toliko širom Evrope, mahom zapadne.

Prvi objekat firme Miks Markt otvoren je 1997. godine u Njemačkoj, a najveći partner trgovačkog lanca je Monolith grupa.

Ilustracija: Pexels

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.