KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Lidl otvorio treći logističko-distributivni centar u Hrvatskoj

Centar u Križu predstavlja najveću investiciju Lidla od ulaska na hrvatsko tržište

Lidl otvorio treći logističko-distributivni centar u Hrvatskoj

Nakon Jastrebarskog i Perušića, Lidl je u Križu na istoku Zagrebačke županije otvorio svoj treći najveći logističko-distributivni centar u Hrvatskoj. Time Lidl nastavlja poboljšavati poslovanje, optimizirati procese isporuke i jačati infrastrukturu kako bi kupcima pružio bolje, brže i učinkovitije usluge.

Vrijednost ove investicije je 120 miliona eura, a posao je dobilo150 ljudi. Najveći i najviši logističko-distributivni centar u Hrvatskoj  visok je 23 metra i ima kapacitet od 39.000 paleta, a izgrađen je na parceli površine 167.000 m2.

- Vrijednost investicije predstavlja najveću investiciju Lidla od ulaska na hrvatsko tržište. Treće Lidlovo skladište u Hrvatskoj, izgrađeno u nešto više od 2 godine, iznimno je energetski učinkovito i na svim razinama slijedi našu politiku održivosti, rekao je predsjednik Uprave Lidla Hrvatska Boris Lozić.

Površina skladišta je 64.000 m2, a opremljeno je najmodernijom tehnologijom, poput automatske regulacije temperature i rasvjete u skladištu. Zgrada je također dodatno zaštićena od poplava koje su karakteristične za ovo zemljopisno područje, nalazi se na parceli izdignutoj 2,5 metra u odnosu na okolni prostor. Fotonaponski sistem snage 0,5 MW nalazi se na krovu zgrade, a otpadna toplina iz rashladnog sistema koristi se kao izvor topline u cijeloj zgradi, čime se postiže maksimalna energetska učinkovitost.

Skladište je također opremljeno s više od 130 električnih viličara, ima 302 parkirna mjesta za osobna vozila, 78 parkirnih mjesta za teretna vozila i 2 punionice za električna vozila.

Foto: Lidl Hrvatska

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.