KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Glovo napušta tržište Slovenije

Na prestanak poslovanja u Sloveniji odlučili su se na temelju ponovne procjene prioritetnih ulaganja tvrtke

Glovo napušta tržište Slovenije

Španjolski dobavljač hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu Glovo,  dio njemačke online firme za dostavu hrane Delivery Hero, napušta slovensko tržište. Uslugu dostave u Sloveniji tvrtka će nuditi do 10. maja do 22 sata, naveli su iz tvrtke u poruci korisnicima.
Na prestanak poslovanja u Sloveniji odlučili su se na temelju ponovne procjene prioritetnih ulaganja tvrtke.
Glovo će pružati uobičajene usluge do 10. maja do 22 sata, a tim korisničke službe pružat će usluge do 31. maja, priopćili su iz tvrtke.

"Hvala vam na svim vašim narudžbama na aplikaciji Glovo. Zahvalni smo na prilici da vam dostavimo", napisali su u poruci korisnicima.

Glovo je ušao na slovensko tržište 2021. akvizicijom Ehrane.

Glovo je prije desetak dana saopćio da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište, iako je prije dva mjeseca počeo regrutirati kadar u toj zemlji.

Španjolska tvrtka osnovana je 2015. godine u Barceloni, a posluje u južnoj, srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi te Africi. Aplikacija povezuje korisnike s restoranima, trgovačkim trgovačkim lancima, ljekarnama i maloprodajnim trgovinama, a uključuje i kategoriju razno koja korisnicima omogućuje naručivanje što god žele.

U Sloveniji se Glovo uz finski Wolt smatra jednim od dva središnja dobavljača kućne dostave.

Foto: Glovo

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.