KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Banja Vrućica: Rast dobiti u I kvartalu 68 posto

Društvo je imalo dobru poslovnu izvedbu zahvaljujući rastu ukupnog prihoda od 22 posto

Banja Vrućica: Rast dobiti u I kvartalu 68 posto

Najveći zdravstveno-turistički centar u Bosni i Hercegovini Banja Vrućica ostvario je u prvom kvartalu 2024. godine dobit od 1.36  miliona KM, pokazuje finansijski izvještaj.

Dobit je porasla za 68 posto u odnosu na isti period prošle godine, kada je bila 812,3 hiljade KM. 

Društvo je imalo dobru poslovnu izvedbu zahvaljujući rastu ukupnog prihoda od  22 posto u odnosu na uporedni period  na ukupno 5,27 miliona KM. 

U strukturi prihoda za prvi kvartal 2024. godine dominantnu poziciju zauzimaju poslovni prihodi sa učešćem 98,66% , što ukazuje da je društvo maksimalno posvećeno obavljanju osnovne djelatnosti.
Najznačajniji dio poslovnih prihoda je ostvaren od prihoda od noćenja sa pratećim uslugama, po programina noćenja.
Na dan 31.3.2024.godine, u ZTC “Banja Vrućica” a.d. Banja Vrućica je, prema kadrovskoj evidenciji, ukupno je zaposleno 297 radnika.
Značajna stalna i obrtna imovina društva, s jedne, i relativno nizak nivo obaveza, s druge strane, garantuju da u naredom periodu ne bi trebalo doći do značajnog ugrožavanja stalnosti poslovanja društva, navodi se u azbilješkama uz finansijski izvještaj. 

Nedavno je kompanija Sloboprom  Lončari Slobodana Ćurčića povećala vlasništvo u ZTC Banja Vrućica na 93,7 posto, nakon kupovine 12,0 posto akcija za 5,9 miliona KM. Paket akcija je prodala vlasnički povezana kompanija Pobjeda d.o.o. Bijeljina.

Foto: ZTC Banja Vrućica

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.