KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Tuniski Nouvelair širi EX-YU poslovanje

Avioprijevoznik će ove ljetne sezone povećati kapacitet za 50% u odnosu na prošlu godinu

Tuniski Nouvelair širi EX-YU poslovanje

Tuniski prijevoznik Nouvelair planira dodatno povećati broj letova prema tržištima bivše Jugoslavije te će ove ljetne sezone povećati kapacitet za 50% u odnosu na prošlu godinu, nakon što je napravio dodatne izmjene na svojoj mreži tokom protekle sedmice. Unatoč tome što je zračni prijevoznik mrežni prijevoznik, njegove usluge za Banja Luku, Beograd, Ljubljanu, Sarajevo i Skoplje obavljaju se kao redovni charteri, što znači da imaju unaprijed definiran raspored i prometuju tokom cijele ljetne sezone, ali karte se prodaju isključivo preko turoperatora ili u sklopu turističkih aranžmana.

Ovog će ljeta avioprijevoznik ponuditi maksimalni kapacitet od 67.083 sjedišta za svoje letove za Beograd, što je povećanje od 94,5% u odnosu na prošlu godinu, 11.682 za Banja Luku, povećanje od 24% u odnosu na ljeto 2023., 11.328 za Skopje (povećanje od 20,2%), 11.505 za Ljubljanu (smanjenje od 23%, ali više u odnosu na prethodno uneseni raspored), i 9.204 mjesta u operacijama u Sarajevu, povećanje od 100% u odnosu na 2023.

Nouvelair će održavati 10 sedmičnih linija između Monastira i Beograda. U junu i septembru jedan od sedmičnih letova odvijat će se u trokutu Monastir – Banja Luka – Beograd – Monastir. Tokom septembra, prijevoznik će također jednom sedmično voziti između otoka Djerba i glavnog grada Srbije. Nouvelair će održavati dva sedmična tjedna iz Monastira za Banju Luku, Skoplje i Ljubljanu, kao i jedan sedmično za Sarajevo, s izuzetkom juina, kada će postojati dvije sedmične rotacije za glavni grad Bosne i Hercegovine. Svi letovi će se održavati avionom Airbus A320 sa 177 sjedišta.

Uprkos prošlogodišnjoj sedmičnoj liniji između Monastira i Zagreba, od juna do kraja septembra, letovi za ovu godinu još nisu dodani u sistem. Trenutno nema redovnih letova između bilo kojeg tržišta bivše Jugoslavije i Tunisa. Nacionalni prijevoznik Tunisair zadnji put je održao redovne linije za regiju između Tunisa i Beograda u oktobru 2021., nakon čega su letovi prekinuti.

Foto: Nouvelair

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.