KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Henkel otvorio Evropski centar izvrsnosti za boje za kosu u Sloveniji

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj investiciji u Sloveniji u posljednjih 30 godina

Henkel otvorio Evropski centar izvrsnosti za boje za kosu u Sloveniji

Henkel grupa je, u okviru najveće pojedinačne investicije u Sloveniji u posljednjih 30 godina, otvorila Evropski centar izvrsnosti za boje za kosu u Mariboru.
Iz kompanije navode da je osnivanje centra "veoma važna prekretnica", koja će doprinijeti povećanju obima proizvodnje i mogućnosti za zapošljavanje.

Danas smo na pragu jedne od najvećih transformacija u istoriji naše kompanije u Sloveniji. Otvaranje Evropskog centra izvrsnosti za boje za kosu označava novu eru za našu kompaniju i zajednicu, otvarajući nova radna mjesta i postavljajući nove standarde za proizvodnju boja za kosu. Očekujemo pozitivan odgovor od slovenačkog tržišta, jer domaća proizvodnja poznatih brendova uživa poverenje potrošača, koji znaju da se proizvodi proizvode na lokalnom tlu. Održivost, zajedno sa inovacijama i digitalizacijom, predstavlja srž naše korporativne strategije. Zajedno nastojimo da ovu lokaciju učinimo proizvodnom lokacijom svjetske klase – pravim svjetionikom koji diktira smjernice za izvrsnost u našoj industriji, rekao je Gregor Majcen, direktor kompanije Henkel Maribor.

Lokacija u Mariboru je takođe dostigla neutralnu emisiju ugljenika, što je u skladu sa strategijom kompanije za održivi razvoj Henkel 2030+, dodaju iz kompanije.

- Prošle godine, integracijom naša dva poslovna sektora, započeli smo put transformacije unutar Henkelovog potrošačkog poslovanja. Danas je jasno da se naša strategija isplati, što potvrđuje našu poziciju jedne od najvećih kompanija robe široke potrošnje. Henkel Maribor je takođe postigao cilj CO2 neutralnosti u proizvodnji, čime je doprineo našim ciljevima održivosti, dodao je Dirk Holbach, korporativni potpredsjednik za globalne operacije lanca snabdevanja u Henkelu.

Događaju je, između ostalog, prisustvovao i ministar privrede, turizma i sporta Slovenije Matjaž Han, koji je istakao i značaj investicije za kompaniju i štajerski region, što je ministarstvo takođe prepoznalo i podržalo evropskim sredstvima iz Plana oporavka i otpornosti u iznosu većem od 2,1 miliona eura.

Foto: Henkel

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.