KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Nakon žalbe firme Sejari poništena nabavka autobusa i minibusa

Ured za razmatranje žalbi  poništio tendersku dokumentaciju i obavještenje u nabavci vozila

Nakon žalbe firme Sejari poništena nabavka autobusa i minibusa

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo poništilo je postupak nabavke autobusa i minibusa u vrijednosti procijenjenoj na 13,7 miliona KM bez PDV-a, izvještava Indikator.ba.
Ovo je uslijedilo nakon što je na osnovu žalbe potencijalnog ponuđača, kompanije Sejari d.o.o.  Ured za razmatranje žalbi  poništio tendersku dokumentaciju i obavještenje u nabavci vozila. 

Postupak je pokrenut krajem prošle godine. 

Tenderom je planirana nabavka minibusa u vrijednosti 2, 2 miliona u KM, solo autobusa u vrijednosti 4, 5 miliona KM i zglobnih autobusa u vrijednosti 7 miliona KM, bez PDV-a.Rok za prijem ponuda bio je 20.februar 2024.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevi Adnan Šteta odobrio je krajem novembra prošle godine javnu nabavku 30 novih vozila - deset autobusa, deset minibusa i deset zglobnih autobusa.

Ministar je objavio da je cilj ove investicije unapređenje autobuskog i minibuskog saobraćaja, nakon prethodnog investiranja u nove trolejbuse i tramvaje. 

Foto: Vlada KS

(Prilikom preuzimanja dijelova teksta ili teksta u cjelini obavezno navođenje izvora uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://indikator.ba/)

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.