KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Tehnomanija stiže na tržište BiH

Beogradska kompanija koja je nedavno promijenila vlasnika, osnovala podružnicu u BiH

Tehnomanija stiže na tržište BiH

Kompanija Tehnomanija d.o.o. Beograd, jedan od lidera na tržištu Srbije u oblasti trgovine na malo, električnim i elektronskim uređajima za domaćinstvo, registrovala je podružnicu u Bosni i Hercegovini, izvještava Indikator.ba.

Preduzeće je osnovano  prije nešto  više od mjesec dana u Sarajevu sa kapitalom od 1.000 KM, a njegov direktor je Miloš Ristić.

Otvaranje podružnice dolazi nakon nedavne transakcije između Koefik grupe i Prointer grupe o kupovini 100% vlasničkih udjela u privrednom društvu Tehnomanija d.o.o., čijim je zaključenjem Prointer sistem ( vlasnica Ivana Rajić ) postao apsolutni vlasnik Tehnomanije.

Ova akvizicija, kako je označeno, predstavlja korak naprrijed u strategiji širenja poslovanja i jačanja prisustva na tržištu, kao i unapređenju poslovnog portfolija.

Preduzeće Tehnomanija postoji 25 godina. Kako se navodi na njihovom sajtu, imaju više od 70 maaloprodajnih objekata, više od 800 zaposlenih, a nude više od 20.000 različitih artikala. Još od 2002. bave se online prodajom.

Foto: Tehnomanija

 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.