MENADŽMENT

Goran Kraljević dobio mandat na četiri godine

Kraljević i Pažin dobili povjerenje čime je okončana gotovo jednogodišnja faza obnašanja funkcija kao v.d.

Goran  Kraljević dobio mandat na četiri godine

Vlada Federacije BiH je dala prethodnu uaglasnost Nadzornom odboru Javnog preduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar za donošenje Odluke o imenovanju članova Uprave ovog javnog predzeća u ime državnog kapitala, na razdoblje od četiri godine i to Gorana Kraljevića za direktora/predsjednika Uprave i Draženka Pažina za člana Uprave/izvršnog direktora za tehniku i informacione tehnologije.  

Prije toga dana je predhodna saglasnost Nadzornom odboru ovog javnog preduzeća za donošenje Odluke o razrješenju vršitelja dužnosti članova Uprave, radi završetka konkursne procedure.

Goran Kraljević je imenovan za vršitelja  dužnosti direktora HT  Mostar krajem aprila prošle godine, zamijenivši dugogodišnjeg direktora Vilima Primorca, a do sada bio član Uprave ovog preduzeća.

HT Mostar je u 2023. godini ostvario dobit od 1,42 miliona KM, što je gotovo dvostruko više u odnosu na 2022. godinu kada je iznosila 758,6 hiljada KM. 
Društvo je ukupne prihode povećalo za oko 3,2 posto na 209,1 milion KM.

Vlada Federacije BiH dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru Razvojne banke Federacije BiH za imenovanje vršitelja dužnosti izvršnih direktora ove banke, do okončanja konkursne procedure, i to Amera Cvike za v.d. izvršnog direktora za upravljanje rizicima, te Tonija Vukadina za v.d. izvršnog direktora za podršku poslovanju. Prije toga dana je prethodna saglasnost Nadzornom odboru Banke za razrješenje v.d. izvršnog direktora za upravljanje rizicima i v.d. izvršnog direktora za podršku poslovanju.

Foto: Goran Kraljević - HT Eronet

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.