POLITIKA I DRUŠTVO

Hotel Grand Posavina u Brčkom dobio zakupca

Hotel se iznajmljuje na period od 15 godina, uz mogućnost produženja ugovora

Hotel Grand Posavina u Brčkom dobio zakupca

Kancelarija za upravljanje javnom imovinom brčanske Vlade okončala je javni tender za predaju na korištenje hotela Grand Posavina čiji objekat spada i u kulturno historijsku baštinu Brčkog.

- Očekujemo potpisivanje ugovora sa ponuđačem koji je bio najpovoljniji u odnosu na raspisani javni poziv za iznajmljivanje hotela i to na period od 15 godina, uz mogućnost produženja ugovora na identični vremenski period - istakla je šefica Kancelarije za upravljanje javnom imovinom brčanske Vlade Dijana Pajić, dodavši da se obaveze zakupca svode na obnovu i restauraciju objekta, a u skladu sa njegovom namjenom i statusom, izvještava Radio Brčko.  Ime zakupca nije otkriveno.

Na osnovu premjera i procjene vrijednosti radova za obnovu krova i fasade na objektu predviđena su izdvajanja od oko 1.200.000 KM.

- U ovom trenutku teško je reći koji će rok trebati zakupcu da ispoštuje sve odredbe u vezi sa obnovom i rekonstrukcijom hotela Posavina, s obzirom da će biti moguće egzaktno iskazati, tek nakon što mi kao zakupodavci osiguramo svu tehničku dokumentaciju i dozvole za otpočinjanje radova - precizirala je Pajić.

Foto: Hotel Posavina - TOBD

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.