POLITIKA I DRUŠTVO

Privrednici i kompanije šalju pomoć ugroženima u poplavama

BH Telecom izdvojio 1,5 miliona KM, Zdravko Mamić uplatio 50.000 KM, MADI i Centrotrans stavljaju na raspolaganje svoje resurse...

Privrednici i kompanije šalju pomoć ugroženima u poplavama

Usljed prirodne katastrofe koja je zadesila nekoliko bh. gradova i njihovih okolnih područja, biznismeni i kompanije odlučili su izdvojiti novac za  ugrožene.

Nadzorni odbor BH Telecoma, u dogovoru i saradnji s Vladom Federacije Bosne i Hercegovine na hitnoj sjednici u petak donio je odluku da će izdvojiti 1,5 miliona KM novčanih sredstava za unesrećena područja kojima je pomoć potrebna.

Turske kompanije Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret i HGG, koji izvode radove na Koridoru Vc, uputile su pomoć unesrećenima na područjima pogođenim poplavama u Bosni Hercegovini.

Iz baze firme Cengiz u Žepču prema pogođenim područjima krenulo je devet kamiona skipera, tri mašine, labudica sa bagerom, cisterna sa gorivom te kombi sa hranom i vodom.

Zdravko Mamić, nekadašnji prvi čovjek zagrebačkog Dinama, koji u BiH ima biznis sa energijom, uplatio je 50.000 KM pomoći pogođenima stravičnom prirodnom nesrećom.

Kompanija MADI iz Tešnja objavila je da će s ciljem pomoći najugroženijim područjima, u najkraćem roku staviti na raspolaganje nužne resurse koji će uključivati novčanu pomoć i najpotrebnije namirnice.

Centrotrans je kroz saradnju sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH, organizovao dobrovoljno darivanje krvi  za uposlenike.
Također, ova kompanija je pozvala sve one koji organiziraju akcije za pomoć na terenu, a kojima je potreban prijevoz, da se obrate kako bi obezbijedili prijevoz volontera do pogođenih područja. Pored toga, kompanija će dati i finansijsku podršku čim se procijeni razmjere štete izazvane poplavama i identificiraju najpotrebnije aktivnosti za oporavak i normalizaciju života na pogođenim područjima.

Foto: FTV -printscreen

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.