POLITIKA I DRUŠTVO

Mostar se priprema za gradnju golf terena

Ideja o elitnom sportu u Mostaru datira još od 2008. godine

Mostar se priprema za gradnju golf terena

Gradsko vijeće Grada Mostara na sljedećoj sjednici, u ponedjeljak 21. oktobra, razmatrat će Odluku o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacijskog plana ''Golf teren 1'' na gradskom području Sjever. Regulacijski plan se donosi na period od pet godina od dana usvajanja, te je rok za izradu 6 mjeseci od dana stupanja na snagu ove Odluke.

 Nosioci pripreme za izradu Regulacijskog plana je Odjel za urbanizam i građenje – Služba za urbanističko planiranje Grada Mostara te je dužan osigurati saradnju i usuglašavanje stavova sa svim subjektima planiranja i drugim zainteresiranim osobama na odnosnom području, kao i sa vlasnicima nekretnina, nosiocima prava raspolaganja i korištenja dijelova područja i objekata na tom području. Nosilac pripreme će u saradnji sa nosiocem izrade pripremiti projektni zadatak i plan rada kojim će se odrediti glavni ciljevi Regulacijskog plana kao i dinamika izrade plana po fazama.

Nosilc izrade Regulacijskog plana je samostalna upravna organizacija ''Zavod za prostorno uređenje'' Grada Mostara.

Još 2008. godine aktivno se krenulo u priču o elitnom sportu u Mostaru. Tada su, a i danas se spominju, najavljivani famozni golf-tereni. Na sjednici održani 31. jnuara 2008. godine donesena je odluka o prihvaćanju namjere za izgradnju golf terena u Mostaru, na osnovu studije m-c MOST Connection ltd. iz Londona. Kako je tada navedeno, ta odluka jedna je od smjernica za izradu Prostornog plana Grada Mostara 2008. - 2018. godine, a uvjeti za realizaciju projekta, kako su naveli, koji se odnose na položajne i druge okolnosti, trebale su se utvrditi Prostornim planom Grada 2008.-2018. godine.

Iz Most Connections Limited Company 2014. godine je za Bljesak.info rečeno kako je upravo izgradnja golf terena jedan od većih projekata njihove tvrtke.

- Za realizaciju ovog projekta bilo je potrebno stvoriti nužne pravne osnove, što je i nakon mnogo godina i učinjeno usvajanjem Regulacijskog plana Grada Mostara. S ciljem realizacije projekta golf tereni otvoreno je Predstavništvo u Mostaru koje će raditi na prikupljanju nužnih podataka, pronalaženju odgovora i modela za rješavanje pitanja i problema s kojima se susrećemo u tijekom ostvarivanja istog. Ukoliko se stvore svi potrebni preduvjeti za izgradnju golf kompleksa u Mostaru, Predstavništvo će i u kasnijoj, izvedbenoj fazi projekta biti spona između stranih i domaćih projektanata i voditi izgradnju golf kompleksa'', rečeno je tada za Bljesak.info.

Pojasnili su kako se lokacija predviđena za izgradnju golf terena, odnosno lokacija koja je u Regulacijskom planu označena kao golf tereni, prostire na području katastarskih općina Željuša i Prigrađani.

Foto: Pixabay

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
5.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.