POLITIKA I DRUŠTVO

Kineskom AVIC-u posao gasifikacije istočnog dijela RS-a

Potpisani dokument potvrđuje ozbiljnost namjere da se realizuje projekat gasifikacije istočnog dijela RS-a, kazali su iz Sarajevo-gasa

Kineskom AVIC-u posao gasifikacije istočnog dijela RS-a

Direktor "Sarajevo-gasa" Nedeljko Elek i generalni direktor poslovnice kineske korporacije AVIC u Republici Srpskoj Vej Ping potpisali su u petak u Istočnom Sarajevu Memorandum o razumijevanju za izgradnju i finansiranje gasovoda.
Elek je istakao da  potpisani dokument potvrđuje ozbiljnost namjere da projekat gasifikacije istočnog dijela Republike Srpske bude završen što prije, ali i snagu garancije Vlade Republike Srpske na koju se za par mjeseci javio veliki broj kreditora i potencijalnih finansijera ovog projekta.
"Želim da zahvalim Vladi, predsjedniku Vlade, ministrima finansija i energetike, načelnicima opština, svima koji su pomogli ovom projektu", rekao je Elek. Prema njegovim riječima, ovo je veliki dan i za opštine Šekovići, Milići, Vlasenica i Han Pijesak, jer se radi o istorijskom projektu koji se dugo čeka.

Konstatujući da izgradnjom ski-centra "Igrišta" i gasovoda dolaze sigurno mnogo bolji dani za Vlasenicu i Han Pijesak, Elek je izrazio uvjerenje da za dvije godine neće biti moguće prepoznati taj kraj. Vej je rekao da je potpisivanje Memoranduma novi korak u saradnji sa Republikom Srpskom, ali i korak dalje za samu kompaniju.

"Mi već imamo dobru saradnju sa Republikom Srpskom - trenutno je u izgradnji hidroelektrana Bistrica, a takođe radimo na razvoju fabrike za savijanje metalnih cijevi, tako da je ovo je samo jedan korak dalje", istakao je Vej. On je zahvalio Vladi Srpske i za dobijenu priliku, obećavajući da će to povjerenje biti opravdano.

Potpisivanju memoranduma prisustvovali su načelnici opština Istočnog Sarajeva, Milića, Vlasenice, Šekovića i Han Pijeska i predstavnik Grada Istočnog Sarajeva.

Sa kompanijom AVIC potpisan je i memorandum koji se odnosi na izgradenju Hidroelektrane Bileća.

Foto: Sarajevo-gas

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.