POLITIKA I DRUŠTVO

Neće biti gradnje Delingovih vila na Crnom vrhu

Općinsko vijeće Centar Sarajevo stavilo van snage odluku o izmjenama RP u ulici Omera Stupca

Neće biti gradnje Delingovih vila na Crnom vrhu

Neće biti izgradnje stambenog kompleksa u sarajevskom naselju Crni Vrh, koji je planirala tuzlanska kompanija Deling Invest, izvještava Indikator.ba.

Općinsko vijeće Općina Centar Sarajevo  je s 24 glasa "ZA", tri suzdržana i bez glasova "PROTIV", donijelo Odluku o stavljanju van snage Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski park "Crni Vrh" - izgradnja stambenog ansambla u ulici Omera Stupca.

Nevladine ogranizacije i duruženja označili su ovo velikom pobjedom građana koji su 
 tražili da područje ostane zelena oaza u centru Sarajeva .

Kompanija Deling Invest iz Tuzle planirala je graditi na Crnom vrhu stambeni kompleks od četiri velike, luksuzne vile na više spratova, sa zajedničkom garažom.

S tim u vezi predložene su u maju ove godine izmjene i dopune Regulacionog plana "Gradski park-Crni Vrh" u svrhu izgradnje "stambenog ansambla" uz ulicu Omera Stupca.

Projektom je bila predviđena kaskadna gradnja objekata, sa stepenastim uvlačenjem etaža kako bi se uklopili u kosi teren. 

Na Crnom vrhu u blizini ove lokacije gradi se luksuzni stambeni kompleks Park Residence.

Foto: Izgled planiranog kompleksa - Studio Non Stop

(Prilikom preuzimanja dijelova teksta ili teksta u cjelini obavezno navođenje izvora uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://indikator.ba/)

 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.