POLITIKA I DRUŠTVO

Na makedonsko tržište ulazi treći mobilni operater

Ministar prometa Aleksandar Nikoloski najavio da će razbiti duopol na tržištu

Na makedonsko tržište ulazi treći mobilni operater

Ministar prometa i zamjenik premijera Sjeverne Makedonije Aleksandar Nikoloski najavljuje trećeg mobilnog operatera u ovojzemlji. Time će cijene usluga mobilne telefonije, kabelske televizije i interneta biti jeftinije.

“Želim najaviti da ozbiljno razmatramo mogućnost davanja licence trećem mobilnom operateru. Naša analiza pokazuje da su cijene usluga mobilne telefonije, kao i kabelske televizije i interneta skuplje od većine europskih zemalja. Na tržištu postoji klasični duopol. Zato moramo tražiti mjere za pojeftinjenje usluga. Građani bi trebali imati bolje i jeftinije usluge. Stoga je potencijalno rješenje treći mobilni operater. U narednom razdoblju motivirat ćemo velika imena iz svijeta telekomunikacija da se pojave na makedonskom tržištu. Vrijeme je da država djeluje u korist građana”, napisao je ministar prometa Aleksandar Nikoloski.

Tržište u Makedoniji se odlikuje izrazitim duoplom Makedonskog Telekoma i A1 Makedonija. Iako na  tržištu egzistira šest operatera, svi ostali su daleko ispod ovog tandema.

Foto: Pexels

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.