POLITIKA I DRUŠTVO

Pripremljen tender za gradnju Gradske kuće na Sokocu

Radovi se finansiraju iz donatorskih sredstava Vlade Srbije, a Opština Sokolac obezbijedila je lokaciju i kompletnu projektnu dokumentaciju

Pripremljen tender za gradnju Gradske kuće na Sokocu

Načelnik Opštine Sokolac Milovan Bjelica  objavio je da je pripremljena tenderska dokumentacija za nabavku radova na izgradnji Gradske kuće i spomenika patrijerhu Pavlu i rekonstrukciji i adaptaciji kino sale u ovoj opštini
Svi radovi se finansiraju iz donatorskih sredstava Vlade Srbije,a Opština Sokolac obezbijedila je lokaciju i kompletnu projektnu dokumentaciju.

-Hvala predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije. Projekat su podržali  predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Republike Srpske, gradovi Beograd i Istočno Sarajevo, istakao je načenik Bjelica u objavi.

Kako je predviđeno projektom, u Gradskoj kući će biti smješteni spomen-soba, muzej, biblioteka, sala za pozorišne predstave i kino projekcije, kao i turistička organizacija te dio lokalne uprave.

– Želimo da imamo multifunkcionalan projekat gradske kuće jer nemamo, na primjer, dom za kulturu. Obezbijedili smo lokaciju na 6.500 kvadrata u centru, a urađena je kompletna projektno-tehnička dokumentacija. Iako smo u veoma teškoj finansijskoj situaciji, obezbijedili smo oko 700.000 KM za to, da bismo mogli i konkurisati, naveo je nedavno Bjelica.

Glavni projekat Gradske kuće Sokolac sa trgom i spomenikom Patrijarhu Pavlu potpisuje Projektni studio Motika.

Foto: Opština Sokolac
 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
4.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.