POLITIKA I DRUŠTVO

Održiva rješenja za tekstilni otpad

Promovisana knjiga "Reciklaža tehnološkog postindustrijskog tekstilnog otpada sa projekcijom iz studije izvodljivosti" autora mr. Seada Arslanagića

Održiva rješenja za tekstilni otpad

U prostorijama Privredne/Gospodarske komore FBiH, 22. aprila 2024. godine, povodom Dana planete Zemlje, promovirana je knjiga „Reciklaža tehnološkog postindustrijskog tekstilnog otpada sa projekcijom iz studije izvodljivosti“, autora magistra Seada Arslanagića. 
Knjiga na stručan, edukativan i inovativan način sagledava problematiku uzrokovanu stvaranjem tehnološkog postindustrijskog tekstilnog otpada te nudi ekološki prihvatljiva i finansijski održiva rješenja zbrinjavanja tekstilnog otpada. Po ocjenama promotora, akademika prof. dr. Džemala Najetovića i dr. Izudina Bijedića, knjiga može biti svojevrsni vodič za poslovna društva u segmentu zbrinjavanja tekstilnog otpada, kao dijela kompleksne problematike zaštite životne sredine, kako da dođu do društveno odgovornog i finansijski održivog poslovanja.
Recenzenti knjige, prof. dr. Nezir Tanović i dr. Ahmedin Salčinović ističu da se radi o vrlo studioznom, poučnom i sveobuhvatno korisnom štivu koje je nedostajalo privrednim subjektima u tekstilnoj industriji BiH, a svakako i opusu u oblastima ekonomije, ekologije i drugim srodnim djelatnostima. 
Knjiga je štampana pod pokroviteljstvom Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Inžinjerske komore FBiH te kompanije „Alma Ras“ iz Olova. 

Foto: PKFBiH
 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
4.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.