TRŽIŠTE KAPITALA

BH Telecom isplaćuje 70 miliona KM dividende

Većinskom vlasniku kapitala Vladi FBiH ide 63 miliona KM a 7 miliona KM malim dioničarima

BH Telecom isplaćuje 70 miliona KM dividende

Vršilac dužnosti generalnog direktora BH Telecoma Amel Kovačević izjavio je na godišnjoj konferenciji za medije 28. juna 2024. godine u Sarajevu da će uskoro biti isplaćena dividenda dioničarima.

"Ove godine će iz dobiti BH Telecoma za 2023. kao i iz akumulirane dobiti iz ranijeg perioda biti isplaćeno ukupno 70 miliona KM dividende, i to 63 miliona KM prema većinskom vlasniku kapitala Vladi FBiH i sedam miliona KM malim dioničarima", najavio je Kovačević.

Potcrtao je da je BH Telecom u pet mjeseci ove godine ostvario ukupne prihode u iznosu 223,4 miliona KM, što je za 14,4 miliona KM ili za sedam posto više u odnosu na isti period 2023.

"BH Telecom će u narednom periodu provesti tri ključne aktivnosti kako bi osigurao dugoročnu održivost na tržištu od kojih je prva reorganizacija korporacije koja će nas približiti tržištu i našim korisnicima i koju ćemo provesti do kraja 2024., druga aktivnost se odnosi na širenje širokopojasne optičke mreže i proširenje kapaciteta mobilne mreže kako bi cjelokupno bh. društvo bilo povezano kvalitetnim internetom i treća se odnosi na digitalni razvoj i inovativna rješenja", rekao je Kovačević.
Kompanija u 2023. ostvarila ukupan prihod od 530,5 miliona KM, što predstavlja rast od 20,5 miliona KM ili četiri posto u odnosu na godinu ranije.

Foto: Amel Kovačević - BH Telecom

Štampa
Kategorije: TRŽIŠTE KAPITALA
Ocjeni ovaj članak:
3.8
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.