Domaćinstvo Sjerić iz Ljeljenče kod Bijeljine pravi "Dubai" čokolade za koje se čeka na listama čekanja. Oni su pioniri u ovom poslu u Semberiji.
"Kćerka prati društvene mreže, vidjela je i odlučili smo da probamo. Vidjeli smo sastav i uspjeli smo. Povratne informacije su dobre. Najviše nas se doima kada neko kaže ja sam naručio, naručujem ponovo, mogu li naručiti za decembar, ili i za april u inostranstvo", priča Milena Sjerić, "Prirodno" za ATV.
Red visokokvalitetne čokolade, kadaifa i pistacija, pa ponovo čokolade, ne ostavlja nikoga ravnodušnim otkako je ovaj globalni trend zavladao svijetom.
"Prvenstveno mora biti kvalitetna čokolada, kadaif,krem puter. To samo ja stavljam. Traje ručno izrada, imate više slojeva nanošenja čokolade, pa fil, pa prije toga pripremanje fila", objašnjava Milena.
Bijela čokolada sa limunom, lješnikom, sa francuskim keksom, punjene praline, sjeme bundeve čokoladirano i čokoladirana kafa samo su neke od poslastica koje čekaju ljubitelje ove poslastice u narednom periodu, kažu Sjerići.
Foto: Facebook