ŽIVOT I UMJETNOST

Predstavljena hodočasničko-turistička tura

Pješačka turističko-hodočasnička staza "Camino Dubrovnik – Međugorje" povezat će crkve sv. Jakova u Dubrovniku i Međugorju

Predstavljena hodočasničko-turistička tura

Prvom javnom predstavljanju buduće pješačke turističko-hodočasničke staze "Camino Dubrovnik – Međugorje" prethodilo je svečano potpisivanje sporazuma o sudjelovanju u projektu između partnera.

U ime Grada Dubrovnika sporazum je potpisao gradonačelnik Mato Franković.

– Smatram da pokrećemo jedan sjajan projekt čiji će razvoj donijeti novu vrijednost našim sredinama – rekao je gradonačelnik Franković i zahvalio svim sudionicima što su prepoznali projekt i posvetili se njegovoj realizaciji.

Sporazum su potpisali još načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić, načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović, načelnik Općine Čitluk Marin Radišić te direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona Andrija Krešić. Sporazum je u ime gradonačelnika Grada Čapljine Smiljana Vidića potpisala predstavnica gradske uprave Danijela Nogolica, dok je u ime načelnika Općine Neum Dragana Jurkovića potpisnik sporazuma njegov savjetnik Milan Batinović.

Projekt Camino Dubrovnik – Međugorje odnosi se na Put sv. Jakova od Dubrovnika do Međugorja kojim bi se pješačkom turističko-hodočasničkom stazom u dužini od oko 147 kilometara povezali crkve sv. Jakova u Dubrovniku i Međugorju. Projektom će se definirati i urediti staza koja bi, počevši od samostana sv. Jakova u Dubrovniku, hodočasnike i ostale zainteresirane turiste i putnike kroz šest dana dovela do crkve sv. Jakova u Međugorju.

Novu stazu predstavio je koordinator projekta Goran Cvjetinović. Naglasio je kako staza svojim najvećim dijelom prolazi starim putovima koje je stanovništvo ovog područja koristilo tokom hisorije, a obiluje brojnim vrijednim prirodnim i baštinskim lokalitetima. Čišćenje i označavanje rute u cijelosti planirano je tokom septembra i oktobra. Najavio je kako će uslijediti detaljno snimanje te izrada aplikacije. Velika pažnja, istaknuo je Cvjetinović, posvećena je pitanju sigurnosti na ruti te zahvalio svim sudionicima na projektu. 

Foto: Grad Dubrovnik

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.