ŽIVOT I UMJETNOST

Božićni bazar 9. decembra u Ambasadi Njemačke u BiH

Božićni bazar 9. decembra u Ambasadi Njemačke u BiH

Božićni bazar koji organizuju uposlenice i uposlenici Njemačke ambasade Sarajevo održat će se u subotu, 09. decembra 2023., od 11:00 do 15:00 sati u zgradi Njemačke ambasade, na adresi Skenderija 3.

Posjetioce očekuje raznovrsna ponuda tradicionalnih kulinarskih specijaliteta poput božićnih kolačića, kuhanog vina, njemačkih roštiljskih kobasica kao i tombola sa vrijednim nagradama. U sklopu bazara, predstavnici lokalnih inicijativa s kojima Ambasada blisko sarađuje, prezentirat će svoje proizvode i ručne radove. Bazar će podržati i mnogobrojni partneri Njemačke ambasade svojim učešćem i donacijama.

Sva prikupljena sredstva biće usmjerena u dobrotvorne svrhe. Pored humanitarnog karaktera Božićni bazar je prepoznatljiv i po ugodnoj prazničnoj atmosferi i druženju. Za muzički ugođaj pobrinut će se tri dječija hora „Superar“, „Kinderhaus“ i „Kleine Deutsche Schule“, koji će izvesti poznate božićne pjesme.

Bazar će presjecanjem vrpce i pozdravnim riječima otvoriti ambasador Savezne Republike Njemačke dr. Thomas Fitschen u 11:00 sati.

Štampa
Kategorije: ŽIVOT I UMJETNOST
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.