ŽIVOT I UMJETNOST

U Skoplju otvoren tržni centar sa muralom na 4000 m2

U Skoplju otvoren tržni centar sa muralom na 4000 m2

U Skoplju je prošle sedmice otvoren turski tržni centar Cevahir Mall Skopje čija  je posebnost najveći mural u jugoistočnoj Europi.

Mural na zidnoj površini centra prostire se na 4000 četvornih metara, a kreirali su ga lokalni umjetnici za lokalno stanovništvo. - Ovo nije običan trgovački centar, već će to biti mjesto gdje će biti raznih sadržaja, od kulturnih događanja do interaktivnih sadržaja. Mural simbolizira ljepotu ove zemlje i ovog grada u kojem žive ljudi iz različitih kultura, kazala je na otvorenju Hana Muminović, direktorica prodaje i najma u tvrtki Turmak.

Pored brojnih trgovina poznatih brendova, uključujući i turske, Cevahir Mall će ugostiti prvu galeriju Concept Room u trgovačkom centru, kreativni prostor i izložbenu galeriju za lokalne umjetnike.

Otvaranjem trgovačkog centra Cevahir u potpunosti je zaokružen investicijski potez Sky Cityja u skopskoj općini Aerodrom, kao kompleksa sa punim sadržajem kojeg čine apartmani, trgovački i poslovni centar u integriranom okruženju. Neboderi Sky Cityja su najviši tornjevi u gradu i jedni od najviših na Balkanu.

Foto: Cevahir Mall Skopje

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.