ŽIVOT I UMJETNOST

U Splitu otvoren neboder visok 135 metara

Poslovna zgrada Dalmatia Tower, u kojoj se nalazi i hotel, između ostalog se može pohvaliti s 214 soba i apartmana

U Splitu otvoren neboder visok 135 metara

U Splitu je u utorak svečano otvorena najviša zgrada u Hrvatskoj, neboder Dalmatia Tower visok 135 metara.

Poslovna zgrada Dalmatia Tower, u kojoj se nalazi i hotel, između ostalog se može pohvaliti s 214 soba i apartmana te unutarnjim bazenom na 17. katu, prenosi hrvatski medij Poslovni dnevnik.

Hotelom, koji se nalazi na najvišim katovima nebodera, upravlja lanac hotela Marriott. Hotel službeno počinje s radom u ponedjeljak, pa cijene soba i ostalih hotelskih usluga još nisu javno poznate. Zahvaljujući specifičnom obliku tornja, sve sobe imaju pogled na more.

Gradnja hotela započela je 2018. godine, a zgrada, koja je djelo arhitekta Otta Barića, dobitnica je više međunarodnih nagrada za arhitekturu. Dalmatinska kula dovršena je prošle godine, no trebalo je proći još desetak mjeseci prije nego što je konačno otvorena za  javnost. 

Dalmatia Tower je dio projekta Westgate Split koji se sastoji od dva tornja. U hotelskom dijelu business centra (HTC) će biti smješteni i regionalni uredi međunarodno priznatih IT kompanija.

Ukupno će u Westgate Toweru raditi nešto više od hiljadu ljudi, od čega čak 700 inženjera, IT tehničara i visokospecijaliziranih radnih mjesta u Ericssonu, dok će AC Hotel zapošljavati oko 100 ljudi.

Foto: Foto: Westgate Group

 

 

Štampa
Kategorije: ŽIVOT I UMJETNOST
Ocjeni ovaj članak:
4.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.