ŽIVOT I UMJETNOST

Vodič za pametno upravljanje novcem: Kako Limit za plaćanje na rate može postati vaš finansijski most

Vodič za pametno upravljanje novcem:  Kako Limit za plaćanje na rate može postati vaš finansijski most

Svima nam se dese ti mjeseci u kojima mašina za veš otkaže baš uoči dva vjenčanja na koja smo pozvani, a našem tekućem računu bi dobro došlo malo nadopune. Prekoračenje po tekućem računu može biti zgodan način da zakrpimo ove "skupe rupe" koje testiraju granice našeg budžeta.

Ako imate tekući račun u Intesa Sanpaolo Banci i preko njega primate platu ili penziju, donosimo vam nekoliko korisnih informacija koje bi vas mogle zanimati.

Na početku prvo da razjasnimo - šta je to prekoračenje?

Najjednostavnije rečeno, to je mogućnost da kao vlasnik računa i debitne kartice, nakon što stanje na računu dostigne nulu, nastavite trošiti novac do iznosa koji dogovorite u banci. Dogovoreni iznos imate na raspolaganju kao redovno prekoračenje po tekućem računu, a to znači da možete koristiti više novca od onoga što stvarno imate na računu. Vraćanje iskorištenog dijela prekoračenja možete regulisati u skladu sa svojim primanjima. Više pogledajte na sljedećem linku.

Rješenje Intesa Sanpaolo Banke za finansijsku slobodu

Zamislite scenarij gdje ste upravo pronašli idealan frižider koji bi se savršeno uklopio u vaš novi kuhinjski dizajn, ali mu cijena značajno premašuje vaša trenutno raspoloživa novčana sredstva. Ili da ste isplanirali renoviranje kupatila do najsitnijeg detalja, ali kad počnete kupovinu potrebnih materijala i uređaja, ali i same radove, shvatite da će troškovi biti veći od inicijalnog budžeta ili da nažalost nećete moći sve završiti kako ste planirali. Za takve i slične situacije Intesa Sanpaolo Banka osmislila je rješenje nazvano dodatno prekoračenje odnosno Limit za plaćanje na rate, s namjerom da svojim klijentima pruži veću finansijsku slobodu i mir. Dodatno prekoračenje po tekućem računu, pored redovnog prekoračenja, može biti koristan alat za upravljanje novčanim tokovima ili pokrivanje neočekivanih troškova.

Limit za plaćanje na rate je dodatni novac za koji zajedno sa redovnim prekoračenjem možete aplicirati u banci. Možete ga koristiti za kupovinu i podizanje gotovine uz otplatu do 12 rata putem Visa debitne kartice, uz mjesec dana odgode plaćanja prve rate.

Prednosti plaćanja na rate

Jedna od glavnih prednosti korištenja dodatnog prekoračenja odnosno limita za plaćanje na rate je da vam pruža brz i fleksibilan izvor sredstava. Raspoloživa sredstva koristite uz vašu Visa debitnu karticu uz sljedeće opcije:

  • Plaćanje do 12 rata bez kamata i naknada na posebno označenim prodajnim mjestima u zemlji i to na više od 3.000 prodajnih mjesta u zemlji. Jednostavno možete uživati u kupovini bez dodatnih troškova kod naših partnera širom BiH sa širokim sprektrom ponude, od namještaja i tehničke robe, preko odjeće i obuće, sadržaja za zabavu, pa sve do putovanja. Spisak trgovaca/partnera kod kojih je moguće kupovati i plaćati na rate Visa karticama Intesa Sanpaolo Banke je dostupan na linku.

  • Podjela kupovine do 12 rata, bez kamata uz jednokratnu naknadu putem SMS poruke. Usluga je podržana na POS terminalu druge banke u zemlji i inostranstvu. Kada napustite trgovinu, a nakon svega nekoliko minuta, zaprimit ćete SMS u kojem vas Banka informiše da svoju posljednju kupovinu možete podijeliti na rate. Ukoliko želite podijeliti kupovinu na rate, potrebno je odgovoriti na poruku u roku od najviše 2 sata od trenutka nastanka transakcije.

  • Za one kojima je potrebna hitna gotovina, uz veći nivo privatnosti, omogućen je brz i jednostavan pristup gotovini, za situacije kao što su posjeta automehaničaru, stomatologu, kupovina poklona za rođendan ili svadba. Pored postojećeg podizanja gotovine u poslovnicama, Intesa Sanpoalo Banka je predstavila novu uslugu podizanja gotovine na rate na širokoj mreži bankomata u BiH, dostupnoj 24/7. U samo nekoliko koraka, bez kamata i uz jednokratnu naknadu, podignite gotovinu na bankomatu, a iznos vraćajte onako kako je vama najlakše, a najviše do 12 rata. Potrebno je samo da na bankomatu odabrete opciju "Isplata na rate", iznos i broj rata koje vam odgovaraju,an i keš je u vašim rukama.

Kad pametno trošim mogu sve!

Preduslov da biste ugovorili redovno i dodatno prekoračenje (Limit za plaćanje na rate) je da imate Visa Inspire ili Visa Platinum debitnu karticu i da svoja redovna mjesečna primanja usmjerite preko Intesa Sanpaolo Banke. Ako su vam potrebne dodatne informacije, posjetite najbližu poslovnicu Banke ili kontaktirajte osoblje Banke putem e-maila stanovnistvo@intesasanpaolobanka.ba ili besplatnog info telefona: 080 020 307.

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.