ŽIVOT I UMJETNOST

Počela prodaja apartmana za Trebević Hills

Počela prodaja apartmana za Trebević Hills

Agencija MM Real Estate nedavno je na sajmu Real Expo 2023. predstavila luksuzni apartmanski kompleks Trebević Hills s panoramskim pogledom na Sarajevo, a sada je počela prodaja apartmana. 

- Trenutno je u toku prodaja apartmana po akcijskim cijenama, a samo 5 posto kompleksa je dostupno po ovim povoljnim uvjetima. Investitori i zainteresirani kupci potiču se da iskoriste ovu priliku i investiraju u svoj luksuzni apartman za kvalitetniji život ili za iznajmljivanje preko Trebević Hills servisa , prije nego što se rasproda i cijene porastu minimalno za 30% + PDV, navodi se i dodaje da dodatnu pogodnost pruža mogućnost kreditiranja putem ASA banke, koja nudi povoljne uvjete.

- Budući stanovnici mogu uživati u potpunom hotelskom servisu, a investitori će biti zadovoljni garancijom najma od 5% godišnje na uloženi kapital, kao i garancijom otkupa od strane investitora po 30% višoj cijeni po završetku gradnje, ukoliko se odluče za prodaju svoje nekretnine, navode investitori.

Unikatni objekat, kako se dodaje, nudi panoramski pogled na Sarajevo, okružen gustom borovom šumom na visini od gotovo 1.000 metara nadmorske visine.

Inače, projekat Trebević Hills obuhvata impresivne sadržaje poput hotelskog lobbyja, restorana, konferencijskih sala, cafe loungea, bazena, spa centra, saune, beauty salona, fitness centra, room service koji radi 24/7, trgovina, obdaništa....

Jedna od zanimljivosti u sklopu projekta je Most prijateljstva, koji će se graditi između projekta Trebević Hills i Observatorija, a koji pretenduje da će biti najposjećenija turistička lokacija sa pogledom na Sarajevo. Do ovog mosta iz Sarajeva bit će moguće doći gradskom žičarom.

Trebević Hills je projekat kompanije Park Ruža d.o.o. Tuzla u vlasništvu MID Investments LLC, Dover, SAD. Kompanija ima upisani kapital od 1.000 KM u novcu i 33,1 milion u stvarima. No,  prema informacijam sa prospekta, Trebević Hills finansira investiciona kompanija KurtSafir Construction & Development Company sa sjedištem u Turskoj.

Na Trebeviću se trenutno gradi Roof Gardens, stamebno-poslovni objekt, koji takođe nudi panoramski pogled na Sarajevo.

Foto: Trebević Hills

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.