ŽIVOT I UMJETNOST

Dani berbe grožđa – Brotnjo 2023.

Dani berbe grožđa – Brotnjo 2023.

Šezdeset osma turističko-kulturno-gospodarstvena manifestacija Dani berbe grožđa – Brotnjo 2023. održat će se od 15. do 17. septembra bogatim i raznovrsnim programom.

Prvoga dana, u petak 15. septembra u Hotelu Brotnjo s početkom u 19:30 sati biti će predstavljanje troknjižja “Brotnju u pohode” autora Josipa Muselimovića, uglednog odvjetnika, književnika i kolumnista .

Subota 16. septembra rezervirana je za Boksački turnir  "Dani berbe grožđa 2023" u sklopu 4. kola Lige Federacije BiH, a on će se održati u Gradskoj športskoj dvorani s početkom od 14 sati.
Isti dan, u Podrumima Andrija na Paoči s početkom u 19:00 sati bit će upriličena Promocija dokumentarnog filma „Priča o vinu-Hercegovina“ u produkciji Studia Yoker.

Od 20:00 sati uslijedit će predstavljanje knjige Jure Belje i Tihomira Prusine "Vinogradarstvo i vinarstvo Brotnja",  a program će završiti otvaranjem izložbe slika akademske slikarice Magdalene Džinić-Hrkać.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju 17. septembra s početkom u 13 sati održat će se tradicionalna biciklistička tura “Biciklom kroz vinograde i podrume Brotnja”.

Stručna predavanja iz vinogradarstva i vinarstva u organizaciji Agronomskog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Federalnog agromediteranskog zavoda održat će se u 15 sati u Hotelu Brotnjo.

Svečani mimohod svih sudionika Manifestacije od Srednje škole fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga započet će u 18 sati, nakon čega će uslijediti svečanost otvaranja 68. Turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije "Dani berbe grožđa – Brotnjo 2023". i početak programa kulturno-umjetničkih društava, skupina i pojedinaca.

Vrhunac večeri biti će koncert Mladena Grdovića od 21 sat.

Svi posjetitelji moći će besplatno uživati u kaplici najkvalitetnijih broćanskih vina.

Štampa
Kategorije: ŽIVOT I UMJETNOST
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.