EKONOMIJA

Najbolji potez u turizmu za sezonu Ljeto 2024: Kandidat i sarajevska opština Stari Grad

Najbolji potez u turizmu za sezonu Ljeto 2024: Kandidat i sarajevska opština Stari Grad

Indikator.ba je okončao  kadidiranje najboljih poteza u turizmu za sezonu Ljeto 2024. godine čime su stvoreni uslovi za donošenje odluke o tome ko će dobiti priznanje ovog portala. Posljednjeg dana ljeta na listu potencijalnih kandidata upisana je i sarajevska opština Stari Grad čijom odlukom su sa Ulice Sarači i poprečnih sokaka uklonjeni stolovi i klupe ispred ugostiteljskih objekata koji su sprečavali ubrzan protok pješaka na Bašćaršiji. Iako je to učinjeno na skoro samom kraju ljetne turističke sezone analitičari izbora najboljeg poteza su ovo prihvatili i iz razloga jer je prijedlog stigao od građanina koji tvrdi da se na čaršiji sada lakše hoda i – diše.
Kako smo ranije pisali na listi za najbolji poslovni potez za sezonu Ljeto 2024. nalaze se: organizacija 50. Unske regate, Prvi festival mažoretki u Neumu, nova rekreativno-turistička sttaza u Rogatici; turistički pasket aranžman Centro turista "Posjetite Krajinu", otvaranje gastro zone na Međunarodnom aerodromu Sarajevo i postavljanje novih bungalova na Boračkom jezeru i stvaranje uslova za masovniji omladinski turizam.
Odluka o dobitnicima priznanja biće donesena početkom oktobra a uručenje upriličeno na svečanosti krajem  istog mjeseca. Kompanije, restorani, hoteli, turističke destinacije... zainteresovani da budu domaćini toj svečanosti mogu nas kontaktirati radi dogovora.
Izbor najboljeg poslovnog poteza u turizmu portal Indikator.ba organizuje uz podršku Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine i kompanije drogerie markt  u BiH a odluka donosi uz konsultaciju sa timom uglednih stručnjaka u oblasti turizma i menadžmenta.
Priredio: Hajdar Arifagić

Foto: Baščaršija - Pexels

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.