EKONOMIJA

NAJBOLJI POSLOVNI POTEZ U 2023.: Svečano uručenje priznanja

NAJBOLJI POSLOVNI POTEZ U 2023.: Svečano uručenje priznanja

Portal Indikatror.ba ovog će četvrtak na svečanosti u Sarajevu uručiti priznanja kreatorima najboljih poslovnih poteza u Bosni i Hercegovini za 2023.godinu. Svečanost će biti održana u Privrednoj komori Federacije BiH koja je partner na ovom projektu.
Prema obavljenim istraživanjima i analizama najbolje poslovne poteze u prošloj godini u oblasti privredne djelatnosti napravili su  kompanija Suša commerce d.o.o. Visoko (rekonstrukcija robne kuće Vema i otvaranje zvjezdarnice), Mubea Carbo Tech BH d.o.o.Banja Luka (odluka o gradnji proizvodnog pogona automobilske industrije u BiH), YimoR d.o.o Domaljevac (izgradnja prve domaće tvornice sladoleda), Grad Prnjavor (privlačenje investitora u Poslovnu zonu Vijaka), Grad Konjic (privlačenje investitora, među ostalim i otvaranje fabrike japanske korporacije Tsubaki Nakashima).
Najbolje poslovne poteze u finansijskom sektoru BiH povukli su Naša Banka a.d. Banja Luka (prvo izdanje "zelenih obveznica" na nekoj lokalnoj berzi u regionu),  Raiffeisen bank BiH d.d. Sarajevo (više projekata u oblasti zelene tranzicije) i Aircash AC d.o.o.Banja Luka (osnivanje kompanije u BiH, što je prva nebankarska institucija u finansijskom sektoru BiH).
Na svečanosti će biti objavljeni i rezultati izbora najboljeg poteza u turizmu za sezonu Zima 2023/2024. Laureati su Sportsko-rekreativni centar Ajdinović (kreiranje paketa za odmor penzionera uz popust od 60 posto), SRC Ravna planina (zadržavanje cijena na prošlogodišnjem nivou) i SRC Vlašić (za brojne aktivnosti i programa čime je napravljen  karakterističan bosanski ugođaj na ovoj planini).
Svečanost u Sarajevu bit će iskorištena i za promociju početka izbora najboljeg poteza u tzurizmu za sezonu ljeto 2024, godine koji će trajati do kalendarskog početka jeseni.
Ovo je deveta godina kako portal Indikator.ba bira najbolje poslovne poteze u čemu ga osim Privredne komore FBiH kao partner podržava kompanija drogerie markt dm u BiH. Medijski partner projekta je BH Radio 1.
H.A.

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.