EKONOMIJA

Portal Indikator.ba uručio priznanja za najbolje poslovne poteze

Portal Indikator.ba uručio priznanja za najbolje poslovne poteze

Portal Indikator.ba uručio je danas priznanja za najbolje poslovne poteze u svom tradicionalnom izboru na svečanosti koja je održana u sjedištu Privredne komore Federacije BiH u Sarajevu.

Za najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini u 2023. glavno priznanje uručeno je kompaniji Suša commerce d.o.o. Visoko za rekonstrukciju robne kuće Vema u Visokom i izgradnju zvjezdarnice.

Za doprinos privlačenju investitora, Indikator.ba nagradio je lokalne administracije: Grad Prnjavor i Grad Konjic.

Nagrade za najbolje u finansijskom sektoru BiH  uručene su Našoj Banci a.d. Banja Luka za prvo izdanje "zelenih obveznica" na nekoj lokalnoj berzi u regionu, te Raiffeisen bank BiH d.d. Sarajevo za više projekata u oblasti zelene tranzicije.

U sklopu projekta nagrađene su i kompanije Mubea Carbo Tech BH d.o.o.Banja Luka (odluka o gradnji proizvodnog pogona automobilske industrije u BiH), YimoR d.o.o Domaljevac (izgradnja prve domaće tvornice sladoleda) i Aircash AC d.o.o.Banja Luka (osnivanje kompanije u BiH, što je prva nebankarska institucija u finansijskom sektoru BiH), ali njihovi predstavnici nisu prisustvovali svečanosti, te će im priznanja biti uručena naknadno.

Portal Indikator.ba proglasio je i najbolje poteze u turizmu u sezoni Zima 2023/2024 a nagrađeni su sportsko-rekreativni centri Ajdinovići, Vlašić i Ravna Planina za povoljne cjenovne aranžmane i dobru organizaciju dočeka 2024. godine.

“Izbor najboljeg poteza" je nezavisni, neprofitni projekat je koji je portal Indikator. ba, jedan od vodećih poslovnih medija u BiH, pokrenuo 2014. godine. Odluka o najboljim potezima menadžera kompanija i drugih aktera u privredi i turizmu donosi se na osnovu analiza informacija koje se svakodnevno prikupljaju iz različitih izvora. Projekt se realizuje uz partnersku saradnju sa Privrednom komorom Federacije BiH i BH Radijom 1, a sponzorira ga kompanija drogerie markt Sarajevo.

Foto: Fena

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.