EKONOMIJA

Izbor najboljeg poteza u turizmu za ljeto 2024: Imaju li ugostitelji ideje?

Izbor najboljeg poteza u turizmu za ljeto 2024: Imaju li ugostitelji ideje?

Sa prvim danom ljeta po kalendaru portal Indikator.ba započeo je deseti izbor najboljeg poteza u turizmu za sezonu "Ljeto 2024." godine. Izbor je praktično započeo prošle sedmice na svečanosti dodjele priznanja za najbolje poslovne poteze u privredi i finansijskom sektoru upriličenoj u Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercergovine koja je partner Indikatoru na ovom projektu zajedno sa drogerie markt dm u BiH.
Proteklih godina najviše priznanja u ovoj kategoriji dobili su investitori i hotelijeri. Indikator.ba će se ove godine posebno fokusirati na sektor ugostiteljstva, usluga u turizmu, turističke  agencije i organizacije, lokalne zajedfnice i nevladine organizacije. S tim u vezi kao vodećeg konsultanta (uz prof. dr. Ivanu Pavlić sa Sveučilišta u Dubrovniku i dr. Obrena Gnjatu sa Visoke škole za turizam i hotelijerstvo iz Trebinja) bit će angažovana i prof. Silvana Pavlinović sa Studija hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj koja je  fokusirana na posebne oblike turizma kao protuteža masovnom turizmu. O tome je govorila na okruglom stolu "Budućnost turizma: održivi turizam i znanstveni turizam" upriličenom u okviru Međunarodne znanstveno-kulturne manifestacije 22. Lošinjski dani bioetike.
Portal indikator.ba očekuje da će u narednim mjesecima, dok traje izbor, dobiti nove partnere na ovom projektu te da će se u međuvremenu javiti i potencijalni domaćini svečanog uručenja priznanja koje će biti upriličeno početkom oktobra.
Kao medijski partner i ove godine o toku izbora javnost će informisati BH Radio 1.

Priredio: Hajdar Arifagić

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.