KOMENTARI I ANALIZE

Ledo Čitluk nije na prodaju

Sjedište kompanije ostaje u Čitluku, kao i s njim povezana radna mjesta

Ledo Čitluk nije na prodaju

Iz kompanije Ledo reagovali su na komentar koji smo objavili na našem portalu pod naslovom "Da li bi čitlučki Ledo mogla kupiti domaća firma?"
Iz Leda su  naveli da su im dvije stvari u komentaru problematične.

- Naslov implicira da je Ledo kao kompanija na prodaju – što nije točno. U samom članku se licitira s tim tko bi eventualno mogao akvizirati Ledo, što implicira da je Ledo na prodaju. Ledo, kao niti jedan njegov dio, nije na prodaju, poručili su iz kompanije.
Takođe su uputili na ranije saopćenje,  a koje je portal Indikator.ba takođe objavio, da Ledo zatvara proizvodni pogon u Čitluku, ali da sjedište kompanije ostaje u Čitluku, kao i s njim povezana radna mjesta.

Iz Redakcije Indikator.ba napominju da svojom intonacijom tekst nije ni sugerisao da je Ledo na prodaju, mada naslov teksta to implicira, iako je i on stavljen pod upitnik. 
Komentar se bavio tržištem smrznute hrane koje je dobrim dijelom ovisno od uvoza i zaključuje kako bi eventualno potencijalno bilo dobro da neko nastavi proizvodnju Leda kroz kupovinu ili zakup proizvodnog pogona  - kako smo i naveli u tekstu "ukoliko se ukaže" prilika i da, prirodno, navijamo da to bude domaći proizvođač. 
Nadamo se da će informacija da Ledo niti bilo koji njegov dio nije na prodaju raščistiti dileme koje  eventualno postoje kod čitalaca.

Indikator.ba

urednik Borivoje Simić

Foto: Ledo

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
1.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.