KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Brajković gradi na još jednoj parceli u Dubrovniku

Nakon Uvale Lapad, biznismen iz Kiseljaka kupio zemljište na Pločama

Brajković gradi na još jednoj parceli u Dubrovniku

Tihomir Brajković, jedan od najbogatijih biznismena Bosne i Hercegovine, sprema se započeti gradnju na atraktivnoj parceli na Pločama odakle puca sjajan pogled na staru gradsku jezgru i Lokrum, piše  Dubrovački dnevnik.

Brajković je u Dubrovniku već vlasnik jednog zemljišta, onog poviše Uvale Lapad, o čemu je Dubrovački dnevnik prvi pisao, a gdje je nedavno započela gradnja luksuznih vila. Brajković je prošle godine kupio česticu zemlje 1535/6 k.o. Dubrovnik (u novoj izmjeri oznaka je 3172/2 k.o. Dubrovnik) na Pločama ukupne površine 1120 metara kvadratnih.

Biznismen iz Kiseljaka zemljište je kupio od bivših vlasnica Ane Ljumović, Nade Ljumović i Ljerke Bašić za milion i 120 hiljada eura.

Početkom ovog stoljeća, čestica zemlje u Uvali Lapad na kojoj će Brajković danas graditi vile bila je više-manje bezvrijedna. U tada važećem Urbanističkom planu Dubrovnika nalazila se u zoni pejzažnog zelenila – tako su nam svojevremeno kazali iz Grada Dubrovnika - a bila je u vlasništvu Dubrovnik Babin kuka, tvrtke koja je upravo prošla kroz proces privatizacije, a kao predsjednik Uprave vodio ju je Niko Koncul.

Foto: Pixabay

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.