KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Stvoreni uslovi za gradnju hotela visokog 100 metara

Uskoro se očekuje početak radova na izgradnji najluksuznijeg i najvišeg objekta u Republici Srpskoj

Stvoreni uslovi za gradnju hotela visokog 100 metara

Završeno je rušenje nedovršenog dijela hotela Palas u Banjaluci i na ovoj lokaciji uskoro se očekuje izgradnja novog, luksuznog hotela, saopštila je Gradska uprava Banjaluka.
-Ruglo iz samog centra našeg grada uklonjeno je i prije dogovorenih rokova. Ovaj momenat Banja Luka je čekala punih 40 godina, a mi smo za manje od tri godine snove i maštanja pretvorili u stvarnost,  poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je kazao, uskoro se očekuje početak radova na izgradnji najluksuznijeg i najvišeg objekta u Republici Srpskoj, koji će postati nova razglednica Banje Luke.

- Hvala gospodinu Philipu Zepteru na povjerenju i odluci da u naš grad uloži više od 150 miliona KM i napravi objekat, koji naš grad definitivno zaslužuje, kazao je gradonačelnik.

Hotel za koji je rješenje kreirao svjetski poznati arhitekta Hani Rašid bit će visok preko 100 metara, sa spa centrom, restoranima, vidikovcem, podzemnom garažom i poslovnim objektima. Izgled budućeg kompleksa predstavljen je u maju ove godine, a  kod dijela javnosti bilo je i kritika na projektno rješenje.
Vlasnik kompanije Philip Zepter kazao je da mu je pored brojnih projekata i izazova koje je prošao, ovaj biti jedan od najinteresantnijih za koji je posebno vezan.

Foto: Grad Banjaluka

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.