KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Mostarski Ferro keš se vraća nakon požara

U rekordnom roku osposobljen je armirački pogon koji nosi 50 posto proizvodnje

Mostarski Ferro keš se vraća nakon požara

Tvrtka Ferro Keš kod Mostara, koju je u ponedjeljak 11. septembra zahvatio golemi požar, u rekordnom roku osposobila je armirački pogon koji inače nosi 50 posto proizvodnje.

Što se tiče pogona armaturnih mreža i on će u vrlo kratkom vremenu biti pokrenut, piše Bljesak.info.

Hale su već pročišćene od posljedica požara, a pokrivanje krova počinje već u ponedjeljak. Istovremeno ide i nabavka energetskih kablova i sanacija strojeva za proizvodnju mreža.

Veliki požar izbio je u ponedjeljak oko 14 sati u pomoćnoj hali firme Ferro Keš smještene u krugu bivšeg poduzeća "Soko", u mostarskom prigradskom naselju Rodoč.

Kako je to utvrđeno tokom uviđaja, vatrena stihija je progutala hale čak tri poduzeća i napravila višemilionsku štetu.  Tom prilikom izgorjele su hale u kojima su se nalazili  ''Emcon'' d.o.o. Mostar u kojem su izgorjele sve radne mašine i prateća elektroinstalacija , ''FERO KEŠ'' d.o.o. Mostar u čijoj hali su izgorjeli strojevi EVG, GD-6 te preduzeće ''Premier Febeco'' d.o.o. Mostar i P.J.P. Construct u čijoj hali su izgorjela 34 vozila.

U krugu navedenih preduzeća izgorjelo je oko 300 automobilskih pneumatika kao i sva oprema i alat te tri radne dizalice. U trenutku izbijanja požara u mostarskoj tvrtki na poslu je bilo više od 100 ljudi, ali nasreću nitko nije bio ozlijeđen.

Foto: Ferro keš

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.