KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Ascanius Media Slovenija i BiH sada su Direct Media

Nakon što je United Media stekao isključivu kontrolu nad društvom Asanicus Media, Ascanius je ponovo postao dio Direct Media mreže

Ascanius Media Slovenija i BiH sada su Direct Media

Ascanius Media Slovenija i Bosna i Hercegovina promijenile su naziv u Direct Media i time ponovo postale dio Direct Media United Solutions mreže, saopšteno je iz United Grupe.

- Kao jak regionalni brend Direct Media pruža najbolja i najefikasnija rješenja za klijente na svim nivoima. Ojačani nastavljamo da razvijamo nove usluge, radimo na razvoju inovativnih rešenja, novih kategorija, komunikacionih kanala i dokazujemo zašto smo lideri u oblasti medija i komunikacija u jugoistočnoj Evropi, izjavio je Dirk Girkens, direktor programa, produkcije i oglašavanja u United Media.

Direct Media je medijski sistem koji posluje u devet zemalja: Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Albaniji, Mađarskoj i Bugarskoj. Međunarodnim i lokalnim partnerima pruža integrisane komunikacione, reklamne i medijske usluge.

Podsjećamo da su agencije koje su operirale unutar Direct Medija sistema na tržištima BiH, Slovenije i Hrvatske 2018. godine promijenile  ime u Ascanius Media.

Prošle godine je United Media sa sjedištem u Luksemburgu, kao dio United Grupe, odlučio steći isključivu kontrolu nad Ascanius Media u BiH i Sloveniji. Nakon realizovene transakcije, Ascanius ponovo postaje dio Direct Media mreže.

Foto: Directt Media

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.