KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Avion Ryanaira prvi put ikada sletio u Sarajevo

Promovisan let za Geteborg, a uskoro će startati i letovi za London, Brisel, Memmingen, Milano i Solun

Avion Ryanaira prvi put ikada sletio u Sarajevo

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas je obilježeno svečano otvaranje nove aviolinije na relaciji Geteborg - Sarajevo od vodeće europske niskobudžetne aviopkompanije Ryanair.

Boeing 738 sletio je na pistu sarajevskog aerodroma u 08:20 po lokalnom vremenu, te je dočekan tradicionalnim vodenim pozdravom, što je označilo početak letova između Geteborga i Sarajeva.

Predsjednik Turističke zajednice KS Haris Fazlagić je istaknuo kako je otvaranje ove linije rezultat javnog poziva o subvencioniranju aviosaobraćaja, provedenog u saradnji između Turističke zajednice, Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Vlade KS.

- Mi u Turističkoj zajednici KS imamo velike planove i očekivanja od predstojeće ljetne sezone, a mogućnost većeg broja letova zasigurno će pomoći u ostvarenju naših ciljeva, kazao je.

Prvi let iz Geteborga je uspješno realizovan, a u narednim danima, u okviru ljetnog reda letenja, očekuje se početak aviooperacija ka ostalih pet atraktivnih europskih destinacija.

- Uložili smo veliki trud kako bismo sproveli u djelo mogućnost subvencioniranja aviokompanija radi širenja mreže destinacija iz Sarajeva, i taj trud se isplatio, kazala je direktorica Sektora aerodromskih usluga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, gđa.Vedrana Vikić Musić.

U narednim danima, s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, započinju aviooperacije Ryanaira za London, Brisel, Memmingen, Milano i Solun, čime će putnicima biti pružene dodatne mogućnosti za putovanja i povezanost sa atraktivnim europskim destinacijama.

Foto: Aedrodrom Sarajevo

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.