KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Položen kamen-temeljac za Schillerovu fabriku u Tomislavgradu

Pogon specijaliziran za proizvodnju medicinskih ergometara doprinijet će razvoju lokalne zajednice i otvaranju novih radnih mjesta

Položen kamen-temeljac za Schillerovu fabriku u Tomislavgradu

U Tomislavgradu je u petak svečano položen kamen temeljac za otvorenje pogona švicarske grupacije Schiller koja je specijalizirana za proizvodnju medicinskih ergometara.

Grupacija Schiller je osnovala podružnicu ERGOSANA d.o.o. – Tomislavgrad te upravo ovdje odlučila realizirati projekt izgradnje novog pogona za proizvodnju medicinskih uređaja.

„Ovo je veliki događaja ne samo za Vašu tvrtku,nego i za cijeli tomislavgradski kraj što će siguran sam doprinijeti razvoju lokalne zajednice, otvaranju novih radnih mjesta i prilika. Hvala vam na tome i želim vam uspješan daljnji rad, a općinska uprava i ja kao načelnik stojimo vam na raspolaganju“, rekao je načelnik Buntić na prigodnoj svečanosti.

 Vlasnik Schiller Grupe Alfred Schiller kazao kako izgradnja i puštanje u rad Schiller Tomislavgrad predstavlja još jedan važan korak u historiji Schiller grupacije. Schiller Tomislavgrad radit će na razvoju i proizvodnji uređaja za opterećajnu tzv. stres elektrokardiografiju. Ovi uređaji se distribuiraju širom svijeta. 

-Schiller grupacija s ukupno 1400 zaposlenika već dugi niz godina uspješno posluje na svim kontinentima svijeta. Istočna Europa je od 1992. godine jedno od naših najvažnijih tržišta, kazao je Schiller.

Kako smo ranije izvijestili, na oko 8.000 kvadratnih metara, ovaj pogon bit će specijaliziran za proizvodnju medicinskih ergometara i drugih uređaja, što će značajno pridonijeti razvoju industrijskih kapaciteta, posebno medicinske industrije u ovom dijelu regije.

Odluka o otvaranju ove podružnice u BiH došla je u godini kada Schiller obilježava 50 godina postojanja, što predstavlja i dodatni simbol povjerenja u potencijal domaće radne snage i razvojne mogućnosti ovog područja.

Schiller je prepoznat kao lider u proizvodnji medicinskih uređaja, koji su ključni u dijagnostici i spašavanju života u hitnim situacijama. Ova investicija ne samo da će donijeti nova radna mjesta, već će i pružiti priliku lokalnim stanovnicima da steknu nova znanja i vještine te doprinesu početku razvoja medicinske industrije u regiji.

Projekt Ergosana d.o.o. u Tomislavgradu također će obuhvatiti odjel za razvoj, upravljanje kvalitetom, servis i odjel za marketing, što će dodatno unaprijediti operativne procese i potaknuti razvoj novih inovativnih proizvoda.

Foto: Općina Tomislavgrad

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.