KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Njemački Messer stiče udio u Miškovićevoj IT firmi

Transakcija prijavljena i Konkurencijskom vijeću BiH od kojeg se traži odobrenje

Njemački Messer stiče udio u Miškovićevoj IT firmi

Kompanija Messer SE &Co KGaA sa sjedištem u Njemačkoj namjerava steći manjinski udio u društvu Resity Technologies d.o.o. Beograd, jedinici u sastavu Delta Holdinga Miroslava Miškovića.
Tim povodom Messer SE &Co KGaA i DeltaHolding podnijeli su u dercembru zajendičku prijavu koncentracacije Konkurencijskomvijeću Bosne i Hercegovine, navodi se u informaciji ovog tijala datiranoj 9.jula ove godine.
- Predmetna koncentracija će, prema podacima iz prijave,  imati efekat na tržištu pružanja IT usluga u Bosni i Hercegovini, navodi Konkurencijsko vijeće BiH i poziva zaineresovane subjekte koji djeluju  na tržištu pružanja usluga kao i na drugim tržištima na kojima bi ova koncentracija mogla imati  efekat, te druge institucije ili udruženja koja imaju  relavantna saznanja o navedenom tržištu da dostave primjedbe i mišljenja.

Resity Technologies je SAP Consulting Center izvrsnosti, navodi se na njihovoj web stranici..

Njihov glavni fokus je pružanje usluga klijentima i partnerima, podržavajući ih kvalificiranim SAP stručnjacima i mlađim SAP konsultantima, prilagođenim njihovim potrebama. Područje stručnosti pokriva različite SAP module kao što su S/4HANA, SAP cloud tehnologije i također rješenja u različitim industrijama.

Foto:Pexels

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.