KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Ključni infrastrukturni radovi na Ski centru Igrišta

Završena izgradnja sistema vodosnabdijevanja od 7 km, a punjenje jezera kapaciteta 30.000 m³ je zvanično počelo

Ključni infrastrukturni radovi na Ski centru Igrišta

U srijedu je na ski centru „Igrišta“ uspješno završena izgradnja sistema vodosnabdjevanja od 7 km, a punjenje jezera kapaciteta 30.000 m³ je zvanično počelo. Ovaj važan trenutak označava završetak jednog od ključnih infrastrukturnih projekata na „Igrištima“.
Direktor Olimpijskog Centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić izjavio je: „Završetak projekta vodosnabdevanja je značajan trenutak za sve nas, jer je teren izuzetno težak i nepristupačan, a cjevovod dug. Radovi su započeli prije nekoliko godina i tokom izgradnje smo se suočili sa brojnim izazovima, uključujući tehničke poteškoće i nepredviđene okolnosti. Međutim, zahvaljujući trudu i posvećenosti našeg tima, uspjeli smo da prevaziđemo sve prepreke.“

U ski centru izgrađen je šestosjed dužine 850 m i kapaciteta 2.500 posjetilaca, dvije staze i poligon sa ukupno 4.245 m dužine, kao i sistem za vještačko osnježavanje. Ovaj novi sistem omogućava nesmetano snabdjevanje vodom i obezbjeđuje kvalitetne uslove za sve posjetioce tokom zime.

Ski centar „Igrišta“ se sada snabdijeva vodom sa izvora Jadra, što dodatno osigurava stabilnost i pouzdanost vodosnabdevanja. Prvi put u istoriji, ski centar će biti potpuno spreman za zimu zahvaljujući novim infrastrukturnim unapređenjima.
Pored zimskih aktivnosti, ski centar „Igrišta“ se sprema i za ljetnu sezonu. Izgrađene su nove atrakcije poput tjubinga i sky dive-a, staze za bicikliste i šetače, kao i prilazna cesta za automobile. U okviru novih objekata gradi se upravna zgrada, restoran, prateći objekti, ambulanta i skijašnica.

– Ovo je značajan korak napred za ski centar „Igrišta“ i doprinos razvoju turizma i zimskih sportova u ovom području. Sa punjenjem jezera i novim sistemom vodosnabdevanja, sigurni smo da će „Igrišta“ postati još privlačnija destinacija za sve posjetioce – dodao je Ljevnaić.

Ovaj projekat ima poseban značaj za opštine Vlasenicu i Han Pijesak, Republiku Srpsku i širu zajednicu, jer će unaprijediti turističku ponudu i doprinijeti razvoju lokalne ekonomije kroz povećanje broja posjetilaca i stvaranje novih radnih mjesta.

Foto:OC Jahorina

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.