KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Jahorina: Hoteli su puni, ponuda sadržaja se proširuje

Održana Skupština akcionara OC"Jahorina“ na kojoj su jednoglasno usvojeni svi poslovni izvještaji

Jahorina: Hoteli su puni, ponuda sadržaja se proširuje

Na Jahorini je u ponedjeljak održana Skupština akcionara Olimpijskog centra "Jahorina“, na kojoj su jednoglasno usvojeni svi poslovni izvještaji, što potvrđuje da je OC "Jahorina“ na dobrom putu u ostvarivanju vizije razvoja Jahorine kao modernog i pristupačnog turističkog centra. Ovo je jasna potvrda da OC "Jahorina“ kontinuirano raste i napreduje, uz povećano povjerenje investitora i javnosti.
 
Do sada, za 66 dana rada u ljetnoj sezoni, Jahorinu je posjetilo oko 90.000 gostiju koji su uživali u bogatom spektru ljetnjih atrakcija, kojih je ukupno 26, ostvarivši oko 145.000 prolaza. Stanje prometa na dan 24. avgust 2024. godine pokazuje povećanje od 50% u odnosu na isti period prošle godine.
 
Ove brojke jasno pokazuju stalni rast broja posjetilaca i prihoda, što dodatno potvrđuje kvalitet ponude i uspješnu promociju Jahorine kao atraktivne ljetnje destinacije. To je rezultat strateških ulaganja u infrastrukturu i prilagođavanja potrebama posjetilaca, uključujući i popust od 50% za građane Bosne i Hercegovine tokom cijele sezone.
 
Pored toga, veliki broj događaja je značajno doprinio ovom uspjehu. Jedan od ključnih događaja je Jahorina Ultra Trail, koji je tokom vikenda doveo preko 5.000 ljudi iz 30 različitih zemalja. Takođe, "Porodični festival", koji je završen u nedjelju, okupio je preko 500 djece i roditelja, dodatno obogaćujući ljetnju ponudu Jahorine i stvarajući nezaboravne trenutke.
 
Direktor OC „Jahorina“ Dejan Ljevnaić, izjavio je: „Svake sezone trudimo se proširiti asortiman naših atrakcija, tako da i za predstojeću sezonu spremamo nove projekte. Nedavno smo najavili početak radova na novom ski liftu 'Trnovo', koji će unaprediti povezanost između staza i povećati kapacitet skijaša. Ovo je samo deo naših planova za dalji razvoj Jahorine.“
 
Ski centar „Igrišta“ po prvi put u istoriji dostupan je posetiocima tokom ljetnje sezone. Sa dvije atrakcije – panoramskom vožnjom šestosjedom i tjubingom, Igrišta su otvorena tokom vikenda i do sada su privukla oko 800 posjetilaca, čime smo dodatno obogatili turističku ponudu ovog regiona. Završetkom projekta vodosnabdjevanja i punjenjem jezera kapaciteta 30.000 m³, Igrišta se pripremaju za zimsku sezonu, čime će dodatno unaprijediti turističku ponudu ovog ski centra.
 
Osvrnuvši se na otvoreno pismo poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Damjana Škipine, direktor OC "Jahorina“ naglasio je da će kao uprava i nadzorni odbor  učiniti sve kako bi izašli u susret svim zahtjevima gospodina Škipine. "Kao društveno odgovorno preduzeće, uvek smo bili posvećeni lokalnoj zajednici i nastavićemo da podržavamo narod sa Pala“, naglasio je Ljevnaić.
 
Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, pohvalio je rad uprave OC Jahorina, naglasivši da je vizija predsjednika Milorada Dodika da Jahorina bude destinacija koja radi 365 dana godišnje, sada realnost. "Ovo je najuspješnija ljetnja sezona na Jahorini, hoteli su puni, a ponuda sadržaja se stalno proširuje“, izjavio je Šulić, saopćeno je iz OC Jahorina.

Foto: OC Jahorina

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.