KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Delta Holding preuzeo veletrgovca odjećom i obućom

Delta Holding je ovu koncentraciju prijavio Konkurencijskom vijeću BiH 8. maja, ali je bh. antimonopolsko tijelo odbacilo jer nije bila obavezna

Delta Holding preuzeo veletrgovca odjećom i obućom

Delta Holding Miroslava Miškovića preuzao je većinsko vlasništvo u veletrgovcu odjećom i obućom  Atled d.o.o. Beograd, izvještava Indikator.ba.

Delta Holding je ovu koncentraciju prijavio Konkurencijskom vijeću BiH 8. maja ove godine, ali je bh. antimonopolsko tijelo odbacilo jer nije bila obavezna. 

 -  Analizom podataka koji se odnose na predmet obavljanja djelatnosti i zemljopisnog tržišta poslovanja kao mjerodavno tržište predmetne koncentracije utvrđeno je tržište veleprodaje odjeće i obuće u Bosni i Hercegovini. Prilikom ocjene koncenetracije, međutim, Konkurencijsko vijeće je ocijenilo da sudionici koncentracije nisu ispunili uvjete iz članka 14. stavak 1) Zakona te slijedom istog ne podliježu obavezi prijave koncentracije, navodi se u rješenju Konkurencijskog vijeća BiH.

Uvid u podatke Agencije za privredne registre Srbije pokazuje da je Delta Holding stekao 99,81 psoto udjela u preduzeću Atled, dok je Goran Karić zadržao udio od 0,19 posto.

Preduzeće za trgovinu i zastupanje Atled je 2020. godine imalo prihod od 7.005.000,00 dinara i dobitak od 6.769.000,00  dinara.   U 2021. i 2O22. godini nije ostvarivalo prihode.

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.