KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Delta Holding očekuje ove godine prihod veći od milijardu eura

Kompanije iz sastava Delta Holdinga ostvarile su u prvoj polovini ove godine 467 miliona eura prihoda

Delta Holding očekuje ove godine prihod veći od milijardu eura

Srbijanska diversificirana grupa Delta Holding zabilježila je dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) od 44,2 miliona eura u prvoj polovici 2024., što je 13,8 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Kompanije iz sastava Delta Holdinga ostvarile su u prvoj polovini ove godine 467 miliona eura prihoda, što je za gotovo 50 miliona više nego u istom periodu prošle godine i predstavlja rast od 11,2 odsto, objavio je Delta Holding.

Kompanija ostaje pri tome da ovim tempom do kraja godine ostvari rekordne prihode, koji će prvi put preći milijardu eura, što bi bilo za 20 odsto više nego lani.
Delta Auto Grupa imala je rast prihoda od čak 27%. Svi brendovi Delta Auto Grupe zabilježili su  značajan rast u prodaji, a posebno se ističe BMW kao apsolutni tržišni lider u premium segmentu. Prihodi DMD Srbija za prvih šest mjeseci veći su za 21% nego u istom periodu prethodne godine. Značajan rast postigli su i biznisi u oblasti agrara, posebno agrodistribucija i stočarska proizvodnja, dok je proizvodnja hrane i pića ostvarila ukupan rast od 11%.

Delta Real Estate ostvario je rast prihoda od 34% u odnosu na isti period prošle godine. Otvaranjem Plave dvorane 3. septembra završavaju se obimni radovi na rekonstrukciji Sava Centra. Započet je i smo i novi investicioni ciklus koji će obuhvatiti tri projekta: Delta District, Delta Iron i Delta Land.

Usljed kontinuiranih investicija u renoviranje hotela, razvoj sadržaja i usluga, kao i većeg zauzeća, Deltina četiri hotela (Crowne Plaza, Radisson Old Mill, Indigo, InterContinental Ljubljana), ostvarila su  rast ukupanih prihoda od 46%.

- Nastavljamo sa daljim ulaganjem u razvoj hotelskog biznisa, a u susret EXPO 2027 očekuje nas izgradnja prestižnog hotela InterContinental Beograd u okviru kompleksa Delta District, navoede iz grupe.

U prvoj polovini 2024.godine, Ananas se pozicionirao kao lider na e-commerce tržištu – sa preko 500 hiljada proizvoda u asortimanu, 1.100 partnera i višemilionskom posetom platformi. Ananas je otvorio najmoderniji e-fulfillment centar u ovom delu Evrope u Novoj Pazovi, a do kraja leta biće otvorena dva nova tržišta u regionu – Crna Gora i BIH do kraja ljeta.

Foto: Delta Holding


 

 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.