KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Podravka-Fortenova: Potpisan kupoprodajni ugovor vrijedan 333 miliona eura

Podravka preuzela kompanije Belje plus, PIK Vinkovci, Vupik, Energija Gradec, Belje Agro-Vet i Felix koje zapošljavaju više od 2600 ljudi

Podravka-Fortenova: Potpisan kupoprodajni ugovor vrijedan 333 miliona eura

Podravka i Fortenova grupa potpisali su kupoprodajni ugovon o poljoprivrednom biznisu Fortenove, a vrijednost transakcije je 333 miliona eura.

Podravka preuzima poljoprivredne djelatnosti raspoređene u 12 segmenata, od uzgoja usjeva na 32.000 hektara poljoprivrednih površina do djelatnosti od svinjogojstva i govedarstva, vinogradarstva i vinarstva, pa sve do proizvodnje gotovih mesnih i mliječnih proizvoda. Portfelj čine kompanije Belje plus doo, PIK Vinkovci, Vupik, Energija Gradec, Belje Agro-Vet i Felix koje ukupno zapošljavaju više od 2600 ljudi. Osim poljoprivrednog segmenta ove tvrtke posjeduju i biopogone, silose i luku Vukovar.

Istovremeno, kroz zadruge i kooperante u poljoprivredi, vrtlarstvu i voćarstvu uz poljoprivredni segment vezano je još stotine kooperanata.

-Zahvaljujem timu Fortenova Grupe na profesionalnom vođenju procesa prodaje i ciljanim pregovorima koji su omogućili sklapanje kupoprodajnog ugovora u tako kratkom roku nakon odluke o odabiru željenog kupca. Pred nama je jedno zanimljivo i uzbudljivo razdoblje, potpuno sam siguran da će Podravka, Vupik i PIK (koji još čekaju odluku agencija za tržišno natjecanje) donijeti mnogo pozitivnih učinaka. otvara novi razvojni ciklus koji će dodatno potvrditi svoju poziciju lidera u hrvatskoj poljoprivredi, kazala je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Fabris Peruško, član Uprave i glavni izvršni direktor Fortenova Grupe, kazao je kako su brzi pregovori o svim uvjetima transakcije izvrsna pretpostavka za dugoročno partnerstvo..

- Ovim ugovorom obje tvrtke otvaraju nove faze u svom poslovanju, a siguran sam da je poljoprivreda u dobrim rukama, jer smo se uvjerili da je partner kojeg smo odabrali zaista doprinio daljnjem razvoju poslovanja. Zahvaljujem svim djelatnicima Poslovnog područja Poljoprivreda i Fortenova Grupe koji su proteklih šest mjeseci marljivo radili na potpisivanju ugovora, rekao Peruško. .

Podravka je odabrana  kao najbolji ponuđač u dugotrajnom postupku prodaje koji  se odvijao u dvije faze.

Foto: Fortenova

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.