KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Slovenija: Mercator zatvara prodavnice tehnike

U Mtehnici promijenili su poslovnu strategiju, slijede dodatna zatvaranja prodavnica

Slovenija: Mercator zatvara prodavnice tehnike

U Mercatoru planiraju nova zatvaranja tehničkih trgovina, navodi portal Siol,net pozivajući se na neslužbene izvore. Među ostalim, prodavnice se  zatvaraju u Ormožu, Sevnici, Tržiču, Logaču i Novoj Gorici .

Iz Mercatora zatvaranje poslovnica u tim mjestima nisu ni potvrdili ni demantirali.

Još u aprilu portal je pisao o zatvaranju tri prodavnice tehnike Mercator Tehnike. No sada su dobili neslužbene informacije da se zatvaranja nastavljaju i da će ovaj put biti zatvoreno još više poslovnica nego na proljeće.

“U Mtehnici smo promijenili poslovnu strategiju, a samim time mijenjamo i poslovni model, s kojim se prilagođavamo i uvjetima na tržištu”, odgovaraju iz najveće trgovačke tvrtke.

Nakon što su Mtehnika u julu zatvorila poslovnice u Krškom, Tolminu i ljubljanskim Novim Jaršama te poslovnice u Šmarju pri Jelšama, Prevaljama i Idriji, prestala je prodaja i u Beltincima i Ljutomeru, priopćili su.

Neslužbeno, planiraju zatvoriti i druge trgovine - u Ormožu, Sevnici, Tržiču, Logacu i Novoj Gorici - no zatvaranje trgovina u tim mjestima nisu ni potvrdili ni demantirali.

“Zatvorene jedinice više ne posluju, a s potencijalnim partnerima, uključujući i domaće, tražimo rješenja za nove sadržaje u objektima”, odgovorili su, iz Mercatora.

Dodaju i da niko od zaposlenika neće ostati bez posla zbog zatvaranja pogona. Tvrde da se sve izmjene usuglašavaju i sa socijalnim partnerima.
Mercator još čeka dozvolu za preuzimanje Tuša, koji posluje loše, a trebali bi kupiti njihov odjel maloprodaje i cash&carry trgovine.

Foto: Beto.si

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.