KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Delta Holding i IHG dogovorili izgradnju hotela InterContinental u Beogradu

Ambicija je da luksuzni hotel od pet zvjezdica otvori vrata do kraja 2026. godine u susret EXPO 2027.

Delta Holding i IHG dogovorili izgradnju hotela InterContinental u Beogradu

Srbijanski Delta Holding priopćio je da je potpisao ugovor s britanskom multinacionalnom ugostiteljskom kompanijom InterContinental Hotels & Resorts Group (IHG) za izgradnju hotela u Beogradu vrijednog 100 miliona eura.
Izgradnja luksuznog hotela od pet zvjezdica u srcu Beograda unaprijedit će hotelsku ponudu glavnog grada i postaviti nove standarde u regiji, kažu u Delti.

"Povratak hotela InterContinental označava ključni iskorak prema daljnjem jačanju turističkog i kongresnog sektora u Srbiji. Kao uspješan partner u Ljubljani, ponosno najavljujemo izgradnju luksuznog hotela od pet zvezdica i u Beogradu, čija će investicija od 100 miliona eura dodatno osnažiti infrastrukturu grada. Naša ambicija je da ovaj prestižni hotel otvori svoja vrata do kraja 2026. godine u susret EXPO 2027. Uz obnovljeni Sava Centar, to će značajno unaprijediti kapacitete našeg grada za održavanje velikih međunarodnih događaja i doprinijeti daljem jačanju reputacije Srbije kao vodeće destinacije u Jugoistočnoj Europi", izjavio je Andrej Sovrović, član Izvršnog odbora Delta Holdinga tvrtke i generalni direktor hotelskog biznisa.

Kako je poznato, Delta u vlasništvu Miroslava Miškovića uložila je 118 miliona eura u renovaciju Sava centra, najvećeg kongresnog, kulturnog i poslovnog centra u Srbiji te jednog od najvećih centara u jugoistočnoj Europi.

Hotel InterContinental dio je projekta poslovnog centra Delta District ukupne vrijednosti 250 miliona eura, multifunkcionalnog kompleksa koji se prostire na 100 hiljada kvadrata u Novom Beogradu, a planirani razvoj uz hotel uključuje izgradnju poslovnih prostora i servisiranih apartmana, koji će biti povezani s hotelskim sadržajima. Sam hotel će imati 220 soba.
Karin Sheppard, viša potpredsjednica i izvršna direktorica IHG Hotels & Resorts grupacije za Europu, pojasnila je kako je strateška suradnja s Delta Holdingom od iznimnog značaja za grupaciju i predstavlja potvrdu zajedničke posvećenosti unapređenju luksuznog ugostiteljstva u ovom dijelu Europe. "Beograd, sa svojom bogatom kulturnom baštinom i dinamičnom privredom, predstavlja idealnu destinaciju za hotel najviše kategorije InterContinental," kazala je.

Kako kažu u Delti, povratak hotela InterContinentala u Beograd ima poseban značaj za historiju grada.

"InterContinental je nekad bio ključna točka za međunarodne diplomate i sinonim za prestiž, a među njegovim gostima bili su i čuveni delegati Pokreta nesvrstanih zemalja, čime je Beograd pozicioniran kao značajan centar globalnih političkih događaja. Nakon 20 godina, ovaj legendarni hotel ponovo otvara svoja vrata u Beogradu, donoseći sa sobom duh prestiža i luksuza koji je oduvek bio njegov zaštitni znak", stoji u objavi kompanije povodom potpisivanja ugovora.

Foto: Izgled  budućeg hotela - Delta Holding

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.