KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Zatvara se fabrika obuće Viale u Prnjavoru?

Radnicima u subotu saopšteno da se fabrika zatvara i da na posao više ne dolaze

Zatvara se fabrika obuće Viale u Prnjavoru?

Radnici prnjavorske fabrike obuće Viale za vikend su se okupili ispred pogona fabrike.

U subotu im je saopšteno da se fabrika zatvara i da na posao više ne dolaze. Nisu dobili radne knjižice, a duguju im se dvije plate. U slučaju otkaza sleduju ih i otpremnine i korištenje godišnjeg odmora.

Neki od radnika su u ovoj firmi već 20 godina, a kako su rekli juče je direktor Fortunato Dalšašo u pogon došao 15 minuta prije kraja radnog vremena i saopštio da više neće biti direktor firme, kao i da firma odlazi u stečaj.

Dodatna objašnjenja im nije dao, osim da na posao više ne dolaze, a radne knjižice mogu preuzeti sljedeće sedmice.

- Fortunato Dalšašo je izjavio da nemamo prava na biro, kao i na preostale plate i otpremnine, tj. da se njemu po tom pitanju više ne obraćamo. Ništa nam nije dato dva zadnja mjeseca i sad smo prepušteni, jednostavno kao da smo izašli na ulicu. Nikakav dokument sa sobom nismo ponijeli da odlazimo iz firme koja se gasi - kaže Grozdana Leburić, koja u "Vialu" radi 18 godina.

Ona kaže da je u firmi bilo zaposleno i oko 150 radnika, ali je dvije trećine nedavno dobilo otkaz. Ostalo ih je oko 50 i sad je i njih zadesila ista sudbina.
- Direktor je meni dao papir da ja idem na godišnji, od 2. do 19. septembra, poslao me na godišnji od sljedeće sedmice. I dolazi juče i kaže firma je u stečaju. I sada, niti mi je knjižica zaključena, ni ništa - kaže Ignjatić.

Direktor Fabrike, Fortunato Dalšašo, se na brojeve poznate TV K3 u toku današnjeg dana nije javljao.

Radnici kažu da će angažovati advokata, kako bi ostvarili svoja prava, kao i da će do ponedjeljka ispred ulaza u fabriku uvijek biti neko od radnika.

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.