KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Novi ugovor: Aviolinija Mostar – Beograd tokom cijele godine

Linija Air Serbije Mostar–Beograd je komercijalno najbolja s popunjenošću od 80 do 90 posto

Novi ugovor: Aviolinija Mostar – Beograd tokom cijele godine

Zračna luka Mostar potpisala je novi jednogodišnji ugovor s kompanijom Air Serbia prema kojem će srpska nacionalna avio-kompanija između Beograda i Mostar letjeti do oktobra 2025. godine.

Ovo je rečeno na sastankau gradonačelnika Mostara Marija Kordića u Gradskoj vijećnici sa direktorom Zračne luke Mostar Markom Đuzelom.

Air Serbia iz Mostara obavlja letove tri puta sedmično, odnosno nedjeljom, ponedjeljkom i petkom, a let traje oko 50 minuta.

Zračna luka Mostar u 2024. godini ostvarila je 100 postotno povećanje broja putnika, a avio-linija Mostar–Beograd je statistički i komercijalno najbolja linija s popunjenošću od 80 do 90 posto.

Žitelji Mostara i Hercegovine pozitivno su reagirali na otvaranje avio-linije Mostar – Beograd, jer Air Serbia omogućava kvalitetne avio-veze iz Mostara, preko Beograda do Pariza, Amsterdama, Barcelone, Stockholma, Bruxellesa, Kopenhagena i mnogih drugih gradova.

Gradonačelnik Kordić čestitao je Upravi Zračne luke Mostar na postignutim rezultatima kojima su stvoreni preduvjeti za daljnji razvoj. Zračna luka Mostar sada tokom cijele godine ima dvije avio-linije, za Beograd i Zagreb, odnosno šest redovnih letova sedmično.  

Foto: Grad Mostar

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.