KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Porsche Holding gradi veliki centar u Blažuju

U prodajno-servisnom centru će biti smješteni izložbeno-prodajni saloni za sve brendove, servisne radionice, nova lakirnica i maloprodajna administracija

Porsche Holding gradi veliki centar u Blažuju

Novi prodajno-servisni centar kompanije Porsche Holdinga , jedan od najvećih u ovom dijelu Evrope, gradi se u Blažuju

U prodajno-servisnom centru će biti smješteni izložbeno-prodajni saloni za sve brendove, servisne radionice, nova lakirnica i maloprodajna administracija.

- Izuzetno smo ponosni što je kompanija PORSCHE Holdinga iz Salzburga, kao dio najvećeg evropskog automobilskog koncerna, Ilidžu prepoznala i odabrala za svoje sjedište. To je tek dokaz pozitivnih trendova kada je riječ o radu administracije Općine Ilidža i želje da našu lokalnu zajednicu učinimo primamljivom i zanimljivom velikim svjetskim kompanijama kakva Porsche Holding sigurno jeste - kazao je Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža koji je na poziv izvršnog direktora kompanije Porsche Immobilien, Alexa Vaszija, obišao gradilište.

Alex Vaszi, izvršni direktor kompanije Porsche Immobilien, rekao je da je ponosan na budući prodajno-servisni centar.

- Novi objekat će biti jedan od najvećih, a sasvim sigurno najsavremeniji objekat takve vrste u ovom dijelu Evrope, usklađen sa vodećim ekološkim i sigurnosnim standardima - rekao je  Vaszi.

Objekat, čiji je investitor kompanija Porsche Immobilien, smješten je na području općine Ilidža, sa dobrim pristupnim putevima, uključujući izlaz na magistralni put M17. Nakon završetka radova,  centar će imati površinu od 5.611 kvadratnih metara, a prostire se na zemljištu površine 23.598 kvadratnih metara, s tim da je u narednim godinama planirano proširenje objekta i otvaranje novih radnih mjesta.

Planirano je da svi građevinski radovi budu završeni u drugom kvartalu 2024. godine, iako će prodajni salon brenda Porsche biti otvoren znatno prije predviđenog roka. Po završetku ovog impresivnog prodajno-servisnog centra kompletan tim od 90 uposlenika iz maloprodaje Porsche Sarajevo preći će na novu lokaciju u Blažuju.

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.