KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Trivić: Intenzivno pregovaramo s Turkish Airlinesom

U septembru treba da odemo u sjedište Turkish Airlinesa kako bismo nastavili daljnje pregovore o liniji za Istanbul, kazala je Trivić

Trivić: Intenzivno pregovaramo s Turkish Airlinesom

Vršiteljka  dužnosti direktora Aerodroma Banja Luka Natalija Trivić kazala je za Bloomberg Adria TV da je ostvaren napredak u pregovorima s Turkish Airlinesom o uspostavljanju nove vazdušne linije između Banje Luke i Istanbula.

Na pitanje dokle se stiglo sa pregovorima sa ovom aviokompanijom, Trivić je istakla: - Mi upravo radimo na uspostavljanju komunikacije i pregovaramo s Turkish Airlinesom u vezi s mogućnostima uspostavljanja linije Banja Luka - Istanbul.  U septembru treba da odemo i direktno u sjedište Turkish Airlinesa u Istanbulu kako bismo nastavili daljnje pregovore u vezi sa uspostavljanjem ove linije, kazala je Trivić.

Ona je dodala da postoji veliko interesovanje građana, turističkih agencija i privrednika iz sjevernog dijela Bosne i Hercegovine za uspostavljanje ove linije. 

Osim na liniji za Istanbul, banjalučki aerodrom pregovara i o drugim letovima za novu sezonu koja počinje u martu 2024. godine

- Pokušat ćemo za proljeće da uspostavimo novu liniju za Atinu i dogovorimo charter let za Kipar, ali isto tako neku od mediteranskih destinacija poput Barcelone, dodala je.

Foto: Natalija Trivić - Aerodromi RS

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.