KOMPANIJE I TRŽIŠTA

EDO-SLAD ulaže u proširenje kapaciteta hotela ETNA

Kompanija poznata po poslastičarskim poizvodima uložit će 200.000 KM u nove sadržaje u hotelu ETNA

EDO-SLAD ulaže u proširenje kapaciteta hotela ETNA

Kompanija EDO-SLAD d.o.o. Gračanica, poznata po poslastičarskim proizvodima prisutnim u velikom broju trgovina u Bosni i Hercegovini, investirat će u proširenje kapaciteta hotela Etna, koji je takođe u njenom vlasništvu. 

EDO-SLAD je jedan od 9 poslovnih subjekata u sektoru turizma koje je dodjelom bespovratnih sredstava podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona. 

- Dobili smo 30.000 KM dok će naše ulaganje biti oko 200.000 KM. Ova sredstva ćemo uložiti u proširenje kapaciteta kao što je spa, dodatna konferencijska sala, elektronska biblioteka, kazala je predstavnica EDO-SLAD-a Belkisa Alihodžić Dirkson zahvalivši Vladi TK i Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja na pomoći u proširenju sadržaja za koji postoji interes.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović kazao je da je kroz javni poziv izdvojeno 300.000 KM za projekte u oblasti turizma, te da se očekuje povrat kroz pojačanje turističke aktivnosti na području Kantona. 

Preduzeće EDO-SLAD, porodična kompanija u vlasništvu Edina Kamarića, imalo je prošle godine poslovne prihode od 32 miliona KM, a ostvarilo je dobit od 4 miliona KM. 

Od 2019. godine EDO-SLAD proizvodi kolače i peciva u novoizgrađenom pogonu na površini od 4.000 kvadratnih metara. Hotel Etna,  smješten u srcu poslovne zone Gračanica, na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, otvoren je prošle godine.

Osim proizvodnje i hotelijerstva, grupacija se bavi i trgovinom i transportom i drugim djelatnostima.

Foto: Hotel ETNA

 


 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.